Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
80 komentara

Mini pite bez pečenja: Bademi i keksi s kremom od borovnica

Osim efektnog izgleda ove pite od borovnica su odličnog osvježavajućeg okusa i savršeno idu uz kuglicu sladoleda, a vrlo su jednostavne za napraviti... Dobar tek!

Barbara Črgar
Foto: Barbara Črgar

Sastojci:

Podloga od keksa i badema

  • 100 g keksi (petit, digestive ili čajni kolutići)
  • 50 g krupno mljevenih badema
  • 60 g maslaca

Curd od borovnica

  • 1 šalica svježih borovnica
  • 20 ml soka svježeg limuna
  • 1 cijelo jaje
  • 1 žumanjak
  • ½ šalice šećera
  • 30 g maslaca

Barbara Črgar

Priprema:

Kekse izmrvite pomoću valjka za tijesto ili blendera, dodajte im krupno mljevene bademe i otopljeni maslac. Promiješajte, prebacite u 3 mini kalupa za pite ili kalup promjera 20 cm i smjesu dobro utisnite. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Borovnice i sok od limuna lagano zagrijavajte na vatri dok borovnice ne omekšaju, oko 3-5 minuta. Protisnite smjesu kroz cjedilo laganim pritiskom žlice, kako bi se riješili kožice i koštica. Ostavite sa strane da se ohladi. Umutite zajedno žumanjke i jaje. Dodajte šećer i miješajte pjenjačom dok smjesa ne postane svijetlo žute boje. Prelijte smjesu jaja u pire od borovnica i promiješajte. 

Smjesu stavite na srednje jaku vatru, konstantno miješajte, dok se krema ne zgusne, oko 8-10 minuta. Skinite posudu s vatre i lagano umiješajte maslac. Podlogu od keksi i badema prelijte kremom od borovnica i ostavite u hladnjaku 2 sata da se stisne. Osim efektnog izgleda ove pite su odličnog osvježavajućeg okusa a savršeno idu uz kuglicu sladoleda.

Dobar tek!

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message