Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Mirni ljiljan filtrira zrak u domu i ne morate ga često zalijevati

Mirni ljiljan filtrira zrak u domu i ne morate ga često zalijevati

Kako ne vole puno svjetlosti, nemojte ih staviti na izravno sunce jer će ono spržiti listove koji su osjetljivi. Neka bude u polusjenovitom. Upija zračenje pa će uživati pored nekog elektroničkog uređaja poput računala

Jedan od najljepših ljetnih cvjetova je mirni ljiljan. Otporna je višegodišnja biljka koja potječe iz Srednje i Južne Amerike. Ima duge i pomalo savijene zelene listove te cvatne klipove obavijene bijelim tuljcima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Dobro uspijevaju u vrtovima, ali i u domovima na prozorima. Ne treba im mnogo svjetlosti, a dovoljno ih je zalijevati jednom do dva puta tjedno. Prskajte im listove vodom kako bi bili hidrirani i lijepi.

Kako ne vole puno svjetlosti, nemojte ih staviti na izravno sunce jer će ono spržiti listove koji su osjetljivi. Neka bude u polusjenovitom. Upija zračenje pa će uživati pored nekog elektroničkog uređaja poput računala. Temperatura koja mu odgovara je od 20 do 25 stupnjeva.

Najbolje sobne biljke: Najlakši za održavanje je 'svekrvin jezik'
Najbolje sobne biljke: Najlakši za održavanje je 'svekrvin jezik'

Osim što je lijep, mirni ljiljan je jedan od najboljih pročistača zraka. No ova biljka je otrovna za kućne ljubimce pa biste je trebali držati na visokome mjestu, na primjer na polici. Štiti od benzena koji se nalazi u vosku na namještaju, lakovima za poliranje i bojama.