Obavijesti

Lifestyle

Komentari 77

Najveće zablude o ljubavi: S vremenom ću ga promijeniti...

Najveće zablude o ljubavi: S vremenom ću ga promijeniti...
1

Suprotnosti se privlače, ali samo na kratko jer dugoročno vrlo rijetko uspijevaju. Partnera nije moguće promijeniti osim ako on to želi. Znoj doista privlači partnere

VIDEO

Mit: Suprotnosti se privlače

Da se suprotnosti privlače samo je mit, utvrdila je studija nizozemskog Sveučilišta u Groningenu. Vrlo je malo ili nimalo dugih veza s potpuno različitim osobnostima. Za dug odnos potrebno je imati slična stajališta i poglede na svijet, a suprotnosti se mogu samo kratkoročno podnositi, ispričao je psiholog Wayne Anderson s američkog Sveučilišta Missouri. 

Mit: Partnera se može promijeniti

Jedna od najčešćih greški u vezi je misao da možemo promijeniti partnera. Bilo kakav pokušaj mogao bi rezultirati raspadom veze, a promjena je moguća samo ako to partner želi. Ako on odluči poraditi na svojoj osobnosti, to je njegov izbor, a ne vaš, istaknula je stručnjakinja za veze Andrea Syrtash u knjizi "On jednostavno nije tvoj tip". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istina: Na odabir muškarca utječe ženin ciklus

Žene ovisno o menstrualnom ciklusu privlače različiti muškarci. Tijekom ovulacije one biraju seksi i manje pouzdane tipove, dok su im prije ovulacije zanimljiviji pouzdani i stabilni muškarci. Pripadnice ljepšeg spola tako za vrijeme ovulacije privlače tipovi muškaraca s višom razinom testosterona s kojim mogu stvoriti potomstvo.

Mit: Prije braka je bolje živjeti zajedno

Danas više od 80 posto parova živi zajedno prije braka, otkrila je američka studija. No stručnjaci tvrde kako zajednički život povećava rizik od prekida. Gotovo petina parova koji su živjeli zajedno prekinuli su vezu dok je isto učinilo tek 12 posto parova koji nisu živjeli zajedno.

Međutim, hoće li doći do razvoda ovisi i o osobnosti partnera i njihovim uvjerenjima. Partneri koji ne žive zajedno prije braka češće su religiozniji i ozbiljnije shvaćaju brak pa rjeđe traže razvod, objasnio je psiholog dr. Thomas Bradbury sa Sveučilišta Kalifornija.

Istina: Feromoni utječu na privlačnost

Feromoni su kemijske izlučevine u znoju koje kod suprotnog spola mogu izazvati seksualnu reakciju. Tako žene kod muškaraca privlači i njihov znoj, odnosno derivat testosterona androstendion. Ta kemikalija uzbuđuje žene i čini ih sretnijima, a učinak traje i po nekoliko sati, pokazalo je američko istraživanje. 

Osim znoja, prirodan miris u kombinaciji s parfemom koji sadrže feromone može pojačati nečiju privlačnost, ali samo ako se dobro slaže s njegovim jedinstvenim genotipom, otkrila je njemačka studija. Ako je miris presnažan, on odbija što je jedan oblik obrambenog mehanizma. Evolucija je odredila tako da žene mogu namirisati potencijalnog partnera za dijete, a dobar osjet mirisa štiti ih od mogućih bolesti.  

Mit: Muškarci se boje uspješnih žena

Iako im uspješne žene mogu djelovati pomalo zastrašujuće, muškarcima se prije svega sviđaju inteligentne i samopouzdane partnerice. Oni u njima vide ravnopravnog partnera koji će im pomoći da se što lakše nose s problemima. Osim toga, moć je svakako dobar afrodizijak, dodala je Syrtash. 

Mit: Sa seksom treba pričekati sve do trećeg spoja

Nepisano pravilo da sa seksom treba pričekati do trećeg spoja ne treba se shvatiti doslovno, poručuju stručnjaci. Najvažnije je da partnera dobro upoznate prije upuštanja u intimne odnose. Pa ako se osjećate spremnima za to i prije trećeg spoja, to je sasvim u redu. Svaka veza je jedinstvena pa je najvažnije slušati sebe. 

I istina i mit: Brak ubija seksualni život

Oko ove tvrdnje stručnjaci nisu složni. Istraživanja su pokazala da bračni parovi imaju kvalitetniji seksualni život nego samci, no seksaju se manje od njih. Mnogi parovi se žale da je nestalo uzbuđenja, a velik broj njih je priznao da im je dobar san draži od seksa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru