Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Mlađi izgled: Piling s košticama stoji više nego onaj s čajem

Mlađi izgled: Piling s košticama stoji više nego onaj s čajem

Tijekom piliranja možete nadražiti kožu, izazvati lagane upale i mikrooštećenja, pa se u ovim proizvodima nalaze i tvari koje omogućuju nježnije klizanje abrazivnih čestica te hrane, njeguju i vlaže

Kemijski pilinzi uglavnom sadrže neku voćnu kiselinu, a mehanički u sastavu imaju tvari s abrazivnim djelovanjem, odnosno čestice koje mehanički skidaju odumrle stanice kože.

POGLEDAJTE VIDEO (vježbe za pomlađivanje lica):

Pokretanje videa ...

Tijekom piliranja možete nadražiti kožu, izazvati lagane upale i mikrooštećenja, pa se u ovim proizvodima nalaze i tvari koje omogućuju nježnije klizanje abrazivnih čestica te hrane, njeguju i vlaže. Najčešće su i to tvari iz biljaka koje imaju blagotvorna svojstva, poput aloe vere, repice, ulja suncokreta, ekstrakti različitih dijelova biljaka s dokazanim povoljnim učinkom na kožu.

Reagirajte na vrijeme! Naučite prepoznati znakove moždanog
Reagirajte na vrijeme! Naučite prepoznati znakove moždanog

U pilinzima su često i tvari iz borovnica, ulje koštica marelice, shea maslac, kuhinjska sol, riolit, koji se dobiva mljevenjem vulkanskih stijena te različiti biljni materijali. Od biljnih abrazivnih tvari najčešće su u uporabi čvrsti dijelovi biljaka. Tako pilinzi mogu sadržavati mljevene koštice badema, masline ili marelice.

Abraziv je i silicijev dioksid, poznatiji kao kremen. Sadrže i mirise, da bi bili privlačniji, te konzervanse, koji sprečavaju razvoj mikroorganizama i povećavaju trajnost proizvoda. U kozmetici i dalje ima i konzervansa iz reda parabena. Oni izazivaju mnoge rasprave među kupcima i među stručnjacima, no posvuda su i svaki dan ih unosimo kroz razne proizvode. Sadrže i pigmente najrazličitijih boja, koji dodatno privlače kupce.

Evo što se tijelu događa kad preskačemo obroke - nije dobro
Evo što se tijelu događa kad preskačemo obroke - nije dobro

Među cjenjenijima su biljni pilinzi od ljekovitih tvari otopljenih u ulju ili vodi. Piling od cvjetova kamilice protuupalno djeluje zato što otpušta aktivne tvari u ulje. Oni od žitarica sadrže škrob i druge tvari koje povećavaju vlažnost kože. Važna je i tekstura pilinga. Ako su čestice prevelike, mogu dodatno iritirati kožu i uzrokovati upalu.

Masnu kožu treba češće čistiti da se ne začepe pore. Neki proizvođači u pilinge stavljaju i organske kiseline koje čiste kožu. Takva je i salicilna kiselina. Pomaže odčepljivanju pora i djeluje antibakterijski, a inače se koristi u proizvodnji aspirina. Jednostavni a učinkoviti pilinzi mogu se načiniti i kod kuće. Treba pomiješati kavu s jednakom količinom šećera uz dvostruku količinu maslinova ili drugog ulja.

Može se pomiješati i žlica meda s kukuruznom krupicom i nekoliko kapi maslinova ulja ili ga načiniti od pola šalice šećera, vrećice zelenog čaja i malo maslinova ulja. Svi sastojci se dobro izmiješaju, laganim trljanjem umasiraju u kožu i potom isperu vodom.

OPREZ!

UPALE - Piling bi mogao nadražiti kožu, ali sadrži tvari od kojih čestice bolje klize

OČI - Zbog kemijskog sastava i grubljih čestica treba paziti kad se nanosi oko oka

UPUTE - Na deklaraciji je za svako sredstvo navedeno i koliko smije biti na licu

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...