Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Mnoge žene pretjeruju: Evo koliko kozmetičkih proizvoda je idealno koristiti za dobru njegu

Mnoge žene pretjeruju: Evo koliko kozmetičkih proizvoda je idealno koristiti za dobru njegu
5

Uvijek postoji prostor za poboljšanje režima njege kože, ali uz ove praktične savjete možete uštedjeti i na nekim skupljim proizvodima, jer su šanse da vjerojatno koristite puno više nego što trebate

VIDEO

Kozmetički proizvodi mogu biti vrlo zbunjujući - koji je pravi način za njihovu primjenu, treba li koristiti nečega više ili manje i slična pitanja su uvijek prisutna. Velika je vjerojatnost da ste pogrešno prali lice ili krivo nanosili kremu za sunčanje... No ne brinite, trikovi stručnjakinje za ljepotu Delare Lalwani trebali bi odgovoriti na sva vaša pitanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Koliko bi proizvoda trebali koristiti, koji je redoslijed?

Prilikom slaganja proizvoda jedan preko drugog, opće je pravilo početi od najtanjeg i prijeći na najdeblji.

Ako koristite bilo koje proizvode za liječenje stanja kao što su akne, hiperpigmentacija, stvari protiv starenja, itd., oni bi trebali doći prije hidratantne kreme, prenosi Sassy Mama.

Koji je najbolji način za nanošenje?

Sredstvo za čišćenje/pranje lica

Većina nas ne troši dovoljno vremena na čišćenje lica. Da biste dobili stvarno čisto lice, trebate provesti barem jednu cijelu minutu masirajući sredstvo za čišćenje u kožu čvrstim, ali nježnim kružnim pokretima kako biste izbacili svu masnoću i prljavštinu. Zatim provjerite da nema ostataka tako što ćete lice barem 7-8 puta poprskati čistom vodom.

Sredstvo za čišćenje na bazi ulja

Uvijek počnite sa suhim rukama i suhim licem. Ako su vam ruke ili lice mokri, to djeluje protiv ulja i vaše lice neće biti potpuno čisto. Uljni čistač utrljajte u dlanove, a zatim ga ravnomjerno rasporedite po licu, nježno ga masirajte kružnim pokretima kako biste 'otopili' svu šminku, kremu za sunčanje i prljavštinu. Pustite da ulje djeluje barem minutu.

Sada konačno možete navlažiti ruke i nježno masirati kožu kako biste nanijeli ulje. Ulje će se pretvoriti u mliječnu tekućinu. Nastavite dodavati još malo vode i masirati kožu. Sada ga jednostavno isperite.

Piling za lice

Prije nego što počnete s ribanjem, provjerite je li vam lice mokro, ne vlažno - inače će zrna izgrebati vašu kožu čineći je osjetljivom i crvenom. Sada ravnomjerno rasporedite piling za lice trljajući ga između ruku, a zatim ga vrlo nježnim, kružnim pokretima prenesite na lice. Uvijek počnite na područjima gdje vam je to najpotrebnije – poput čela, nosa i brade.

Potrošite više vremena i zrna na tim zonama, prije nego što prijeđete na druge dijelove lica. Nikad, nikad ne trljajte područje ispod očiju. Tamo je koža previše krhka i ozlijedit ćete je.

Tonik i esencija

Postoje 3 načina primjene. Isprobajte ih sve, a zatim odlučite koji vam odgovara. Tehnika s pamučnom vatom - natopite vatu tonikom, počnite od T-zone, nježno je pomičući prema van prema svojim obrazima, zatim do brade i čeljusti pa završite s vratom, brišući odozdo prema vrhu.

Tehnika tapkanja prstima - nježno 'tapkajte' toner u kožu 30 sekundi. To poboljšava apsorpciju i cirkulaciju krvi.

Tehnika špricanjem - samo poprskajte tonik izravno na kožu. Ovo najbolje funkcionira ako imate osjetljivu kožu.

Serum i ulje za lice

Vrhovima prstiju nanesite serum/ulje za lice preko čela, obraza i brade. Potom ga vrlo nježno pritisnite dlanovima u kožu dok se potpuno ne upije.

Krema za područje oko očiju

Koža oko očiju je jako osjetljiva pa uvijek nježno utapkajte kremu za područje oko očiju. Ne zaboravite također nanijeti proizvod na cijeli kapak, sve do obrva. Cijelo ovo područje trebate održavati vlažnim. I nikada nemojte povlačiti ili vući kožu - utapkajte - podignite prst - utapkajte.

Hidratacija

Ako uzmete komadić hidratantne kreme i umasirate je u kožu, to je krivo - 'pravi' način nanošenja hidratantne kreme je da je utrljate između dlanova i 'utapkate, tapkate i utisnete' u kožu.

Zašto? Jednostavno.

1. Zagrijte proizvod u rukama, što olakšava upijanje.

2. Ne povlačite i ne vučete kožu, što zapravo može uzrokovati fine bore, potpuno suprotno od onoga što želite postići.

3. Na kraju koristite manje proizvoda i ne opterećujete kožu.

Krema za sunčanje

Ovo je jako važno. Kremu za sunčanje nije potrebno utrljati u kožu. Trebala bi 'sjesti' na vašu kožu kako bi je zaštitila od sunca. Dakle, trljanje zapravo ne pomaže. Morate ju ravnomjerno utapkati tako da ostane na površini kože. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku