Lifestyle

Komentari 2

Modni prijatelji životinja: Konji i psi kao simboli slobode života

Modni prijatelji životinja: Konji i psi kao simboli slobode života

Svijet modnih kampanja za proljeće donosi modele u društvu atraktivnih životinja: modeli Michaela Korsa, Gucci i Miu Miu druže se s konjima i psima. Ima tu i humora, jer jedan je konj na mjestu suvozača

Modne kampanje svake sezone donose nove vizuale moćnih brendova, a svaka godina nova je prilika da kompanija publici predstavi svoju viziju kreativnosti i dizajna. Životinje su očito u fokusu ovo proljeće, iako ovo nije prvi puta da su se animalni prijatelji našli uz bok slavnim modelima i markama.

Ipak, ovakve su kampanje u duhu vremena, jer sve više snažnih modnih kuća odbacuje korištenje pravoga krzna te se delegiraju kao pravi prijatelji životinja.

Gucci i Michael Kors donijeli su ove odluke prije par godina, a Prada je za svoje sve linije i kolekcije, među njima i Miu Miu, objavila kako prestaje s korištenjem pravoga krzna sredinom prošle godine.

Osim toga uvijek je zanimljivo vidjeti što nam modne kuće donose za sljedeću sezonu, a kampanje sa životinjama nepogrešivo privlače pažnju i donose drugačije, posebno atraktivne scene.

Ima tu i humora, naročito kad je riječ o Gucci fotografijama jer njihov Alessandro Michele akter je posebno kreativne i ponekad luckaste sfere svjetske modne scene. On se trudi biti drugačiji od drugih, na primjer utrpao je konja na mjesto suvozača. Doduše, automobil je parkiran.

I američka modna kuća Badgley Mischka, odnosno autori Mark Badgley i James Mischka, odali su proljetnu počast životinjskom svijetu. No, kod njih je riječ o velikim animalnim figurama od slame.

Osim pravih životinja, modne kampanje nerijetko koriste razna umjetnička djela i zanimljive prostore kao okvir za svoje vizije.

Šalju nam poruku ne samo o odjeći, već i načinu života kojemu se dive. U ovom slučaju poruka je jasna: Životinje su simbol slobode, naročito konji, istaknuo je Guccijev majstor, Alessandro Michelle.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci