Obavijesti

Lifestyle

Komentari 334

Muškarci ne stavljaju kondome zbog vrlo neugodnog razloga

Muškarci ne stavljaju kondome zbog vrlo neugodnog razloga
1

Mnogi muškarci izbjegavaju kondome, a sram ih je priznati zašto. Nove studije otkrile su da većina ima isti problem zbog čega je došlo vrijeme za promjene...

VIDEO

Svaki treći heteroseksualni muškarac koristio je kondom tijekom posljednjeg intimnog odnosa s povremenim partnericama, pokazalo je istraživanje provedeno u Australiji. Na temelju tih podataka stručnjaci su zaključili kako je upotreba kondoma u padu.

I studija australskog Centra za društvena istraživanja otkrila je da manje od polovice (47 posto) ispitanih homoseksualnih i biseksualnih muškaraca baš uvijek koristi kondome u odnosima s partnerima s kojima nisu u stalnoj vezi. To pokazuje da više od polovice muškaraca to ne radi.

Otkrili su i razloge izbjegavanja kondoma:

  • nelagoda
  • smanjen osjećaj ugode
  • lošiji performans u krevetu
  • standardne veličine kondoma prevelike su za prosječan penis.

Do nedavno, standardni kondomi morali su biti dugački najmanje 17 centimetara, ali neke studije pokazuju kako je prosječan penis u erekciji za centimetar kraći od toga, a ima studija koje pokazuju da je još kraći.

- Ideja je bila da moraju biti dovoljno dugi da pristaju većini muškaraca, a višak se trebao samo zarolati - objašnjava Debby Herbenick, stručnjakinja za seksualno zdravlje na Sveučilištu Indiana u SAD-u.

Ona i njezini kolege napravili su studiju na 1661 muškarcu diljem SAD-a i otkrili da njih 83 posto ima kraće penise od standardnih kondoma. Prosječna duljina penisa bila je 14 centimetara.

Fotolia

Prosječan penis u erekciji ima 13 cm

Prema globalnom istraživanju britanskih stručnjaka, objavljenih u BJU Međunarodnom magazinu o urologiji, situacija je još kompliciranija - prosječan penis u erekciji dug je nešto malo više od 13 centimetara. 

Stručnjaci za kondome smatraju kako je došlo vrijeme za neke promjene.

- Ako su kupovali male kondome, a i dalje su im bili preveliki, to je strašno iskustvo za muškarce - kaže Davin Wedel, predsjednik Global Protection Corp. iz SAD-a, tvrtke koja se bavi proizvodnjom kondoma. 

Počeli su s prodajom kondoma u 60 veličina - u kombinacijama od deset duljina i devet opsega. Wedel dodaje kako su ih u prvih nekoliko sati prodali u svim veličinama, otkriva New York Post.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 334
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru