Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
334 komentara

Muškarci ne stavljaju kondome zbog vrlo neugodnog razloga

Mnogi muškarci izbjegavaju kondome, a sram ih je priznati zašto. Nove studije otkrile su da većina ima isti problem zbog čega je došlo vrijeme za promjene...

Foto: Dreamstime
334 komentara

Svaki treći heteroseksualni muškarac koristio je kondom tijekom posljednjeg intimnog odnosa s povremenim partnericama, pokazalo je istraživanje provedeno u Australiji. Na temelju tih podataka stručnjaci su zaključili kako je upotreba kondoma u padu.

I studija australskog Centra za društvena istraživanja otkrila je da manje od polovice (47 posto) ispitanih homoseksualnih i biseksualnih muškaraca baš uvijek koristi kondome u odnosima s partnerima s kojima nisu u stalnoj vezi. To pokazuje da više od polovice muškaraca to ne radi.

Foto: Dreamstime

Otkrili su i razloge izbjegavanja kondoma:

  • nelagoda
  • smanjen osjećaj ugode
  • lošiji performans u krevetu
  • standardne veličine kondoma prevelike su za prosječan penis.

Do nedavno, standardni kondomi morali su biti dugački najmanje 17 centimetara, ali neke studije pokazuju kako je prosječan penis u erekciji za centimetar kraći od toga, a ima studija koje pokazuju da je još kraći.

- Ideja je bila da moraju biti dovoljno dugi da pristaju većini muškaraca, a višak se trebao samo zarolati - objašnjava Debby Herbenick, stručnjakinja za seksualno zdravlje na Sveučilištu Indiana u SAD-u.

Ona i njezini kolege napravili su studiju na 1661 muškarcu diljem SAD-a i otkrili da njih 83 posto ima kraće penise od standardnih kondoma. Prosječna duljina penisa bila je 14 centimetara.

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Prosječan penis u erekciji ima 13 cm

Prema globalnom istraživanju britanskih stručnjaka, objavljenih u BJU Međunarodnom magazinu o urologiji, situacija je još kompliciranija - prosječan penis u erekciji dug je nešto malo više od 13 centimetara. 

Stručnjaci za kondome smatraju kako je došlo vrijeme za neke promjene.

- Ako su kupovali male kondome, a i dalje su im bili preveliki, to je strašno iskustvo za muškarce - kaže Davin Wedel, predsjednik Global Protection Corp. iz SAD-a, tvrtke koja se bavi proizvodnjom kondoma. 

Počeli su s prodajom kondoma u 60 veličina - u kombinacijama od deset duljina i devet opsega. Wedel dodaje kako su ih u prvih nekoliko sati prodali u svim veličinama, otkriva New York Post.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message