Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Na hrvatskim markicama od sutra 'stanuju' španijel, mops...

Motivi pasa na poštanskim markicama u prodaji Hrvatske pošte bit će dostupni od sutra, 20. veljače, a jedna marka s motivom omiljenog kućnog ljubimca koštat će 3,10 kuna

Foto: Hrvatska pošta
8 komentara

Hrvatska pošta će sutra, 20. veljače, u prodaju staviti četiri nove poštanske marke s motivima kućnih ljubimaca. Svaka marka tiskana je u nakladi od 150 tisuća primjeraka, a mogu se kupiti po cijeni od 3,10 kuna u epostshopu, internetskoj stranici Hrvatske pošte. Potpis dizajna marki pripada zagrebačkoj dizajnerici Nataši Odak.

Foto: Hrvatska pošta

Četiri motiva - bernardinac, mops, Cavalier King Charles španijel i sibirski haski - opisani su onako kako ih vidi dječje oko jer ljubimci imaju veliku ulogu u životu djece.

World Cup - The Croatia team return from the World Cup in Russia NAŠI JUNACI Hrvatska pošta izdala marke s motivom Vatrenih: 1. ide Luki

Prvi motiv predstavlja bernardinca kao nježnog diva koji obožava ljude. Pasmina je poznata po spašavanju ljudi zatrpanih lavinom s obzirom na to da je čest pas u području Alpa. Na marki je prikazan s bačvicom ruma za okrjepu stradalih u planinama. Serijal filmova o psu imena Beethoven približio je ovu pasminu mnogim obiteljima. Pasmina je podrijetlom sa Sv. Bernarda, masiva na švicarsko-talijanskoj granici, ali se vodi kao švicarska pasmina.

Foto: Hrvatska pošta

S obzirom da se pretpostavlja kako dolazi iz Kine, mops je prikazan s kineskim šeširićem na glavi. To je pametna i radoznala pasmina koja voli učiti, ali zahtjeva maštovit pristup treningu. Jako voli djecu i ljude s kojima boravi, a brzo se sprijatelji i s nepoznatim ljudima ili gostima.

Cavalier King Charles španijel je nastao u 16. stoljeću u Velikoj Britaniji. Pasmina je stvorena od malih španijela koji su služili za lov, ali i pratnju dvorskim damama. Ime duguju dvojici kraljeva Engleske, Charlesu I. i II., koji su ih obožavali. Charles II. izdao je 1660. proglas prema kojem je dopustio ovim psima ulazak u sve javne prostore, uključujući i parlament. Na marki psić leži ispred britanskog dvorca s kraljevskom krunom na glavi.

Foto: Hrvatska pošta

Sibirski haski prikazan je u snježnoj idili sa sanjkama. Ova pasmina opisana je u mnogim dječjim pripovijetkama i često se pojavljuje kao protagonist u filmovima.

SANJATE SEKS S NEKIME TKO NIJE VAŠ PARTNER? Ovo može biti uvrnutije nego što mislite

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message