Lifestyle

Komentari 22

Na makeoveru su - espadrile ‘vole’ boje, pruge, rese i uzorke

Na makeoveru su - espadrile ‘vole’ boje, pruge, rese i uzorke

Na platformu, potpeticu ili ravne, važno je samo da su od prirodnih materijala kako bi koža mogla disati. Ove skromne cipelenosili su i muškarci i žene u 13. stoljeću

Inspiriran obiteljskim podrijetlom iz pokrajine Baskije, Joseph Altuzarra u kolekciji za proljeće/ljeto upravo je u španjolskom ljetu pronašao inspiraciju, a njegove dame iz 30-ih prozračne haljine iskombinirale su s jednim od najpopularnijih ljetnih komada - espadrilama. Ove skromne cipele, čiji je đon napravljen od konopa, nosili su i muškarci i žene još u 13. stoljeću, a pravi damski moment dobile su 1970-ih, kad ih je Yves Saint Laurent digao na platformu.

Novi nalet popularnosti stigao je u osamdesetima, kad su kostimografi glavnog lika serije “Miami Vice”, detektiva Sonnyja Crocketta kojeg je glumio Don Johnson, odlučili odjenuti na dotad doista neviđen način: njegove hlače i sako u kombinaciji s espadrilama pokrenule su potpuno novi trend. Tajna njihove privlačnosti krije se upravo u udobnosti: napravljene od prirodnih materijala, savršena su obuća za ljetne dane, a pleteni konop prilagođava se stopalu te s vremenom postaju sve udobnije. No ipak imaju mali problem - ne podnose vodu. Osim što su jako udobne, dizajn espadrila ove je godine više nego kreativan i zanimljiv pa se mogu nositi na baš svaku kombinaciju. 

Kožnate, Mango, 399,90 kn

Od brušene kože, asos.com, 420 kn

Animal print, topshop.com, 435 kn

Ukrašene espadrile, Mango, 349,90 kn

Ružičaste espadrile, asos.com, 262 kn

Espadrile s resicama, asos.com, 405 kn

Najčitaniji članci