Na našu najpoznatiju plažu stižu najbolji windsurferi iz cijelog svijeta, a i imamo i svoje adute | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Na našu najpoznatiju plažu stižu najbolji windsurferi iz cijelog svijeta, a i imamo i svoje adute

Na našu najpoznatiju plažu stižu najbolji windsurferi iz cijelog svijeta, a i imamo i svoje adute

Na regatnom polju ispred Bola na otoku Braču početkom srpnja na rasporedu je jedna od službenih WT utrka jedrenja na dasci u sklopu Professional Windsurfing Asocijacije

VIDEO

Regatno polje bit će postavljeno ispred najpoznatije plaže na istočnoj obali Jadranskog mora - Zlatnog rata, a 80-ak natjecatelja i natjecateljica borit će se za bodove i prestižni naslov najboljeg na jednoj od najatraktivnijih utrka toura.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jedriličarsko natjecanje na Bolu VIDEO

Sustav natjecanja je uobičajen, jedri se maksimalno 15 finala, po osam natjecatelja u jednoj regati, a četiri najbolja idu dalje. Regatno polje je postavljeno na 800 x 400 metara i jedri se cik - cak niz maestral, a jedna utrka traje maksimalno 3 do 4 minute.

Jedrenje na dasci Bol

Ovogodišnje izdanje World Toura počinje u Tiberiasu u Izraelu, a nakon Bola, koji je drugi po redu, slijede Šri Lanka, potom španjolski Gran Canaria, Fuerteventura i Tenerife, korejski Ulsan, danski Noerstick, njemački Sylt te na koncu Bureau Valle koji se jedri u Novoj Kaledoniji. Nagradni fond utrka kreće se od 25.000 – 100.000 eura.

Palma i Lara iz Hrvatske velika su nada windsurfinga

Splićanka Palma Čargo i Bračanka Lara Bulić neumorno treniraju, a nadaju se da će ostvariti svoj san i uskoro nastupiti i na Olimpijskim igrama. 

Lara (17) je uz oca Tonija koji je organizator utrke na Bolu, s jedrenjem na dasci započela još kao djevojčica. Aktivno se natječe od 2017. godine i dosad je profesionalno nastupila u gotovo 40 utrka i prvenstava sa zapaženim plasmanima te je 2020. osvojila naslov prvakinje Hrvatske u disciplini slalom. Ljeta provodi na surf-stanici Zoo Station u Bolu na Braču gdje trenira na svakom malo jačem vjetru.

Želja joj je ostati i dalje prvakinja u Hrvatskoj, a isto tako, nada se da će se uspjeti kvalificirati za Olimpijske igre 2024. Ako ne tada, onda 2028. godine.

Palma (21) također dolazi iz jedriličarske obitelji, kao djevojčica trenirala je u klasi optimist. Kad je počela jedriti odmah se zaljubila u ovaj sport, a njezin put odredio je trener hrvatske jedriličarske reprezentacije Marin Sirišević, koji ju je upoznao s windsurfingom. Već 2016. vozila je prvu regatu na dasci big techno, na kojoj je kasnije sudjelovala i na Olimpijskim igrama mladih, u čemu ju je podržao jedriličarski savez i Hrvatski olimpijski odbor.

Regata u Bolu na Braču ima potrebnu profesionalnost i konkurenciju koja im može pomoći u napretku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'
VIDEO: NEUGODA ZVANA IMPETIGO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'

Riječ je o infekciji bakterijama Staphylococcus. Zovu ih 'slatke kraste' ili impetigo. Ova infekcija češća je kod male djece ili one oslabjelog imuniteta, no može se javiti i kod odraslih
Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'
STRUČNJAK: SVE JE VIŠE SLUČAJEVA

Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'

Čitateljica iz Zadra tvrdi kako su je u jednom zagrebačkom hotelu potpuno izgrizle stjenice. Iz hotela tvrde da su zvali firmu za dezinsekciju i deratizaciju te da nije uočena infestacija stjenicama