Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
49 komentara

Na noktima se nose plemenski motivi, 'starke' i ombre efekt

Za originalan izgled vaših noktiju potrebni su vam tanki kistovi, aceton, spužvica za nanošenje laka na nokte i malo truda, a detaljne upute pogledajte u videu tutorialu

YouTube
Video: YouTube

Prije svake manikure nokte namažite slojem običnog prozirnog laka. Ako su vaši nokti kratki, za ove manikure bit će vam potrebno malo više preciznosti, zbog toga što imate smanjenu površinu za crtanje.

Converse nokti

Gornji do nokta vodoravno nanesite mat lak crne boje u dva sloja. Nakon toga gornji dio nokta vodoravno namažite s dva sloja laka bijele boje. Sa srebrnim lakom i oruđem koje ima malu kuglicu na svom vrhu napravite tri točke s obje strane nokta. Potom s tankim kistom povežite točke kao vezicom za cipele. Vrh tenisice napravite tako da gornje točke na noktu povežete oblom crnom crtom na bijelom vrhu nokta. Manikuru završite bezbojnim slojem laka.

Plemenski motivi

Odaberite nekoliko vaših omiljenih nijansi laka za nokte, po mogućnosti u jarkim bojama. Donju polovicu nokta namažite u jednu boju, a gornju u drugu. Ne morate biti savršeno precizni jer se sve može popraviti kasnije. Potom uzmite lak s tankim kistom i povucite vodoravnu bijelu crtu po sredini nokta. Nju obrubite crnim lakom s tankim kistom i povežite kosim crtama. Na vrh nokta također nanesite tanku bijelu liniju. Potom možete nanijeti točkice po gornjoj boji nokta i ispuniti motivima u kojoj god boji želite. Manikuru završite bezbojnim slojem laka.

Ombre efekt na noktima

Kao bazu nanesite lak u svijetloj neutralnoj boji cijelom duljinom nokta. Za ombre efekt nabolje je odabrati boje koje se međusobno nadopunjuju, a možete ići od tamnije na dnu nokta prema svjetlijoj na vrhu ili obrnuto. Malu spužvicu namočite u vodu i malo osušite ručnikom. Zatim na spužvicu nanesite vodoravne linije laka za nokte redoslijedom kojim želite da bude na vašim noktima. Potom jednostavno utapkajte lak sa spužvice na nokte i postupak ponovite dva puta na svakom noktu. Višak laka s prstiju uklonite acetonom, a za završni efekt nanesite jedan sloj bezbojnog laka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message