Lifestyle

Komentari 1

Nacionalni parkovi daju velike popuste: Bez gužve za 50 kuna

Nacionalni parkovi daju velike popuste: Bez gužve za 50 kuna

Posjeti su puno jeftiniji nego inače, ali na Plitvičkim jezerima je jako ograničen broj ljudi koji mogu ući. Za mlade i studente cijene ulaznica su još povoljnije...

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Beč, Pariz i Berlin potiču svoje građane da sade, a mi branimo

Staze su dovoljno duge i prostora ima dovoljno za održavanje propisanog razmaka od drugih posjetitelja. Molimo da se istog pridržavate, pazite na svoje zdravlje, zdravlje drugih, budete odgovorni i uživate u proljeću na Plitvičkim jezerima. 

Tako pozivaju posjetitelje u Nacionalni park Plitvička jezera. Pripremili su privremene programe obilaska. Četiri ih je s ulaza broj 1 u Nacionalni park, i traju između dva i osam sati, a tri s ulaza broj 2 traju od dva do šest sati.

Ulaznica za odrasle će do 24. svibnja stajati 50 kuna, za studente 30, a mlade od sedam do 18 godina 25 kuna. Dobro je sačuvati ulaznicu zato što se njome od 1. lipnja do 30. rujna može dobiti 35 posto popusta na kajakarenje po Gackoj, 30 posto jeftinije unajmiti bicikl, 25 posto manje platiti quad safari, a popusta ima i za jahanje te u adrenalinskim parkovima. Broj posjetitelja je ograničen, pa je dobro kupiti ulaznicu ranije na internetu.

Nacionalni park Krka drugi je u koji se može automobilom, a naplaćuje ulaznice. Sad je promotivna cijena za odrasle 50 kuna, a za mlade 25 i vrijedit će do 18. lipnja. Otvoreni su svi prezentacijski centri i sadržaji, suvenirnice, kao i ugostiteljski objekti na Roškom slapu i Lozovcu, uz nužno poštovanje svih epidemioloških mjera koje su na snazi. Ulazak u zatvorene prostorije dopušten je određenom broju posjetitelja u isto vrijeme, uz dezinficiranje ruku i potplata sredstvom koje će biti na raspolaganju uz ulaze u zatvorene prostorije Parka.

Plitvička jezera: Velike gužve unatoč poskupljenju cijena ulaznica

U subotu će, najavljuju, početi  ploviti brodovi do Skradinskog buka kao posljednje i najduže sedrene barijere na rijeci Krki. Inače, na području nacionalnog parka je 47 kilometara poučno-pješačkih staza i 470 kilometara biciklističkih ruta. 

Bicikli su u ponudi i u Parku prirode Kopački rit. Najam je 30 kuna po satu, tri sata su 60, a šest sati 80 kuna. Ulaznica je 10 kuna, a uračunata je, na primjer, u cijenu ribolovne dozvole, koja stoji 60 kuna po danu. Godišnja dozvola stoji 400 kuna, a omogućuje rekreativni ribolov na dijelu Dunava, tri melioracijska kanala, bari i tri jezera. 

Ulaznice naplaćuje i Park prirode Lonjsko polje. Osnovna ulaznica za odrasle je 15 kuna, a posjetitelj dobiva detaljnu kartu Parka s preporukama što vidjeti. Ulaznica za vikend program, dostupan subotom, nedjeljom i praznicima, stoji 40 kuna, a omogućuje vožnju čamcima na solarni pogon, plovilom Vodomar te traktorskom prikolicom. Od ove godine Kupom plovi i brod Juran i Sofija te prolazi i kroz povijesnu jezgru Siska. U Lonjsko polje može se ući iz Repušnice, Čigoča i iz Krapja.

PLITVIČKA JEZERA - ULAZNICA 50 KN

Promotivna cijena vrijedi do 24. svibnja. Do 18. lipnja bit će 90, a poslije 200 kuna. Kupnjom ulaznice može se na vlak i brod.

KRKA - ulaznica 50 kn

Ljepote Nacionalnog parka Krka i tijekom turističke sezone zaista očaravaju

Promotivna cijena vrijedi do 18. lipnja. Svi sadržaji su dostupni, a u subotu, 16. svibnja, počinje ploviti i brod do Skradinskog buka.

KOPAČKI RIT - ulaznica 10 kn

Dodatno se plaćaju programi poput puta dabrova, vidrine igraonice ili putevima Duha u močvari, kao i dozvola za rekreativni ribolov. 

LONJSKO POLJE - ulaznica 15

Ulazi se kroz Čigoč, selo roda, Krapje, poznato po graditeljskoj baštini, ili Repušnicu, pokraj koje u divljini pasu konji i goveda.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Beč časti građane vaučerima za restorane, ali nema alkohola

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA