Obavijesti

Lifestyle

Komentari 53

Najbolje destinacije za 2013.-u: Istražite najljepše kutke svijeta

Najbolje destinacije za 2013.-u: Istražite najljepše kutke svijeta
10

Šri Lanka i Madagaskar nude nevjerojatnu prirodu, na Salomonskim otocima možete doživjeti Tihi ocean kakav je nekad bio, a Island osvaja gostoljubivošću

VIDEO

Šri Lanka

Šri Lanka nova je hit destinacija, a osim jeftinih aranžmana i niskih cijena letova, svojim posjetiteljima nudi nevjerojatnu prirodu i kulturni miks. Turizam se oporavio nakon tsunamija 2004. godine i rata koji je bjesnio punih 16 godina, a očekuje se porast stranih turista, piše Lonely Planet.

Crna Gora

Priroda je bila naklonjena Crnoj Gori osobito gradu Kotoru i stvorila je prekrasne krajolike, pa se svim posjetiteljima preporučuje da nose i opremu za planinarenje i kupaći kostim. U kamenitim putevima i nevjerojatnim prizorima možete uživajući planinareći ili vozeći bicikl po novouređenim stazama.

Južna Koreja

Južna Koreja je u posljednje vrijeme postala popularna zahvaljujući kontroverznom pjevaču Psyju i njegovom hitu "Gangnam style", no turiste najviše privlači staze za planinarenje, golf tereni i ribolov. U 2013.-oj će ugostiti i brojna sportska događanja poput svjetskog veslačkog prvenstva i zimska paraolimpijada pa se očekuje da će i turizam doživjeti zamah.

Ekvador

Tijekom 2013. godine očekuje se da će Ekvador jednom od najboljih željezničkih mreža povezati svoja glavna središta, ali i 5900 metara visok vulkan Cotopaxi koji privlači turiste iz cijeloga svijeta. Upravo se iz toga razloga smatra da će brojni posjetitelji pohrliti u Južnu Ameriku, a zasigurno će ih privući i odlična hrana i prijateljski raspoloženi domaćini. 

Slovačka

Samo 20 godina nakon odvajanja od susjedne Češke, Slovačka se prometnula u jednu od najpopularnijih destinacija u Europi. Česte vikend rezervacije i jeftina zimovanja donijela su joj turistički procvat, no brzorastuća ekonomija mogla bi podići cijene, pa je 2013. idealna za posjet, dok su još cijene povoljne.  

Salomonski otoci

Salomonski otoci nisu podlegli trendu raskošni resorta rezerviranih samo za bogate, pa se tako ovdje možete nakratko vratiti u prošlost i uživati avanturama, domaćim specijalitetima i ronjenju. Prometna izoliranost učinila je ove otoke jedinstvenima na svijetu, a odlična su destinacija za sve koji traže gostoljubivost i eko turizam. 

Island

Island osvaja prekrasnim krajolikom, gejzirima, ukusnim jelima od janjetine i ribe te gostoljubivošću domaćina i upravo mu se zbog toga svi vraćaju. Financijski krah od kojeg se država polako oporavlja učinio je Island jeftinom destinacijom, no cijene lagano rastu. 

Turska

Turska se polako otvara svjetskom tržištu čemu su pridonijeli jeftiniji zrakoplovni letovi kao i dobra povezanost gradskog prijevoza. Osim na Velikom Bazaaru gdje možete pronaći začine iz cijeloga svijeta, možete uživati i u pješačkim stazama koja spajaju unutrašnjost s obalom.

Dominikanska Republika

Dominikanska Republika sve je popularnija destinacija, a turiste privlače sunce, more i ugodna klima. Surferi je obožavaju zbog najboljih valova na Karibima, a ostali dolaze zbog ronjenja, odbojke na pijesku i nevjerojatnih prizora koje je stvorila sama priroda. 

Madagaskar

Svi željni avanture mogu se uputiti put Madagaskara. Na otoku žive brojne rijetke životinjske i biljne vrste koje nisu nikoga ostavile ravnodušnima, a zbog kulturološkog miksa i neobičnih specijaliteta vaše će putovanje biti za pamćenje.  

Najpopularniji gradovi 2013. godine su:

1. San Francisco

2. Amsterdam

3. Hyderabad

4. Londonderry/Derry

5. Peking

6. Christchurch

7. Hobart

8. Montreal

9. Adis Ababa

10. Puerto Iguazu

Regije koje trebate posjetiti 2013. godine:

1. Korzika, Francuska

2. Negev, Izrael

3. Kraljevstvo Mustang, Nepal

4. Yukon, Kanada

5. Chachapoyas i Kuelap, Peru

6. Obala Gulf, SAD

7. Koruška, Austrija

8. Palawan, Filipini

9. Seto otoci unutrašnjeg mora, Japan

10. Kampanija, Italija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju