Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Najbolje i najefikasnije dijete za 2014. g. po izboru nutricionista

Najbolje i najefikasnije dijete za 2014. g. po izboru nutricionista
1

Ove dijete omogućuju gubljenje kilograma, zadržavanje željene kilaže i ne štete zdravlju. Na top listi najboljih su DASH i TLC dijeta koje reguliraju tlak i čuvaju srce

VIDEO

DASH dijeta najbolja je dijeta za 2014. godinu po izboru nutricionista i zdravstvenih stručnjak američkog časopisa US News. Analizom dijeta i recenzijama stručnjaci su izabrali 32 najbolje dijete koje pomažu u mršavljenju, a ne štete zdravlju. 

10 najboljih dijeta

  • 1. DASH dijeta (Dietary Approaches to Stop Hypertension) ili "Prehrambeni pristupi u sprječavanju visokog tlaka" najbolje je rješenje zato što regulira tlak, uključuje sve vrste namirnica, a kalorijski unos ciljano se određuje po starosti i fizičkoj spremnosti. 
  • 2. TLC dijeta (terapeutska promjena životnog stila) - temelji se na namirnicama koje smanjuju rizik od srčanih bolesti i snižavaju kolesterol. Obiluje namirnicama bogatim vlaknima i složenim ugljikohidratima. 
  • 3. Dijeta klinke Mayo - jelovnik obiluje voćem i povrćem. Kalorije se ne računaju, a stručnjaci procjenjuju da pomaže u održavanju željene kilaže.   
  • 4. Mediteranska dijeta -  bogata zdravim masnoćama (masline, riba), a karakteristična po unosu vrlo malih količina zasićenih i loših masnoća te hrane bogate kolesterolom, ovakva je prehrana odlična baza za duži, zdraviji i vitalniji život. 
  • 5. Dijeta Weight Watchersa - dijeta koja promiče mršavljenje uz istovremeno uživanje u jelu, omogućava kombiniranje namirnica po želji. Jedino pravilo kojega se valja pridržavati je određeni broj bodova po danu. Svakoga je dana dopušteno pojesti hranu u vrijednosti propisana broja bodova, koji ovisi o vašoj tjelesnoj težini, odnosno o tome koliko kilograma želite smršaviti. Bodovi svakoga jela izračunati su prema kalorijskoj i prehrambenoj vrijednosti.
  • 6. Flexitarian dijeta - ova se dijeta bazira na više biljnih i smanjivanju mesnih jela, ali bez potpunog izbacivanja mesa iz prehrane. 
  • 7. Volumetrics dijeta - označava namirnice niske energetske gustoće. Jede se hrana bogata vodom i prehrambenim vlaknima koja će zatomiti osjećaj gladi. 
  • 8. Jenny Craig - temelji se na jednostavnoj i raznolikoj prehrani. Nema brojanja kalorija, a temelji se na gotovoj hrani u smrznutom obliku. Jedan obrok spoj je 60 posto ugljikohidrata, 20 posto masti i 20 posto proteina. 
  • 9. Dijeta "najveći gubitnik" - ova se dijeta temelji na niskokaloričnoj prehrani. Preporučuje se jesti četiri porcije voća i povrća, tri porcije proteina, dvije porcije žitarica i jednu porcija masti ili ulja. 
  • 10. Ornish dijeta - počiva na tri podjele, dijeli se na hranu koju treba jesti cijelo vrijeme, hranu koju treba jesti povremeno i hranu koju treba izbjegavati. 

Plan dr. Oza za vječnu vitkost uz trikove za brži metabolizam

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač