Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Najbolji ljubimac za vas prema životnom stilu i vašoj osobnosti

Najbolji ljubimac za vas prema životnom stilu i vašoj osobnosti
7

Ljubimac je vaš pravi prijatelj, stoga je važno odabrati idealnog suputnika, u skladu s vlastitim životnim navikama, kako bi mu mogli pružiti svu ljubav i pažnju koju zaslužuju, kao i oni vama

VIDEO

Tražite kućnog ljubimca, razmišljate o psu ili mački, a tu su i zec, hrčak, ribe i ptice... Nabavka ljubimca je jedna stvar, ali jeste li se ikada zapitali jeste li zapravo kompatibilni sa životinjama.

Moguće je odabrati savršenog ljubimca na temelju vlastite osobnosti i načina života.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Lisac Odi 02:32

Važno je odabrati pravog prijatelja, jer oni mogu imati veliki utjecaj na fizičko i mentalno zdravlje. Dakle, koje karakterne osobine posjedujete i nadopunjuju li one osobine odabranog ljubimca?

Zato se i mučimo shvatiti što žele: Mačke imaju gotovo 300 različitih izraza lica i ekspresija
Zato se i mučimo shvatiti što žele: Mačke imaju gotovo 300 različitih izraza lica i ekspresija

Životni stil na otvorenom

Ako ste iskusni maratonac ili ljubitelj planinarenja, vrlo vjerojatno imate dovoljno energije držati korak s pastirskim psom, možda njemačkim ovčarom ili australskim stočarskim psom. Border Collie je još jedan odličan izbor pasmine pasa za one koji vode aktivan stil života. Ovakvi energični psi trebaju duge šetnje kako bi ostali zdravi i sretni.

Umjereno aktivni

Neki radije vode manje aktivan način života. Isto tako i neki psi. Manje pasmine poput jazavčara vole hodati, ali se lako umaraju te su idealan izbor za umjereno kretanje.

Volite kauč

Ako ste ljubitelj odmaranja na kauču, onda će mops ili velški korgiji, na primjer, biti više nego sretni praviti vam društvo na sofi.

Lijeni po prirodi

Isto vrijedi i za većinu pasmina buldoga. Unatoč svom mišićavom izgledu, ovi psi su krupni i po prirodi prilično lijeni.

Volite raditi i zaigrani ste

Ako ste zaigrani po prirodi i volite puno raditi, inzistirajte na bernardincu. Ovi odani i nježni divovi posjeduju sladak i strpljiv temperament i puni su ljubavi.

Velika obitelj

Dobra vijest je da postoje psi savršeni za aktivnu obitelj, uključujući zlatnog retrivera. Ova pasmina voli puno pažnje i najsretnija je kada je uključena u sve obiteljske avanture.

Obiteljski orijentiran

Slično tome, labrador retriveri također su idealni obiteljski ljubimci. Ovi psi vole biti vani i ne smeta im tko ih vodi u šetnju, bilo mama, tata ili neko od djece.

Alergični na kućne ljubimce

Srećom, postoje određene pasmine s kojima alergični pojedinci lakše žive. Jedan od njih je simpatični standardni šnaucer. Pudl je također odana i privržena pasmina ako ste skloni alergijama. Postoje tri veličine pudla, a one nisu različite pasmine, samo različite veličine istog psa. Ostali pogodni za alergije uključuju nekoliko pasmina terijera i jednu ili dvije neobične pasmine, među kojima su Lagotto Romagnolo i Xoloitzcuintle, bezdlaki gonič porijeklom iz Meksika.

Lovac

Ako ste lovac, onda je sposoban i poslušan pas zgodan suputnik. Zapravo, rad s dobrim psom lovcem dio je posla. Pointer je klasična pasmina za izlazak na teren.

Pas se može otrovati i sobnim biljem, evo gdje vreba opasnost
Pas se može otrovati i sobnim biljem, evo gdje vreba opasnost

Rad na terenu

Istraživači su procijenili da se nos psa krvosljednika sastoji od približno 230 milijuna olfaktornih stanica ili receptora za miris - to je 40 puta više nego ljudi. Osim zadivljujućeg njuha, ovi psi također su cijenjeni zbog svoje izdržljivosti i odvažnosti te su stvoreni za selo.

'Život na selu'

Ako vas životni stil vodi van i na selo, ili u lov na manju divljač, onda je bigl pas kojeg želite uz sebe. Uporan, energičan i motiviran, ova pasmina voli posao obaviti brzo i učinkovito.

Zaposleni roditelj

Mačke su izvrsni ljubimci za zaposlene pojedince ili obitelji. Većina mačaka je nježna, razigrana i prijateljski nastrojena te su samodostatne. Također, ako živite u stanu, mačka je savršeno društvo. Sve njezine potrebe su hrana, voda, pijesak te malo igre i pažnje.

Nekonvencionalni ste

Ako ste prilično nekonvencionalni i jedinstveni, nabavite sfinks mačku. S druge strane, ako ste pomalo ekscentrične osobnosti, velike su šanse da ćete se zaljubiti u gmazove, poput kameleona na primjer. Vlasnici gmazova su opušteni, individualni i vole biti drugačiji od gomile.

Pažljivi ste

Oni s ljubaznom, brižnom osobnošću u kombinaciji s velikom pažnjom za detalje idealni su za držanje ptice kao kućnog ljubimca, možda kanarinca ili papige. Također, ako ste glazbenik i tražite kućnog ljubimca, pernati prijatelj mogao bi biti pravo društvo za vas. Istraživanja su pokazala da ptičji mozgovi reagiraju na glazbu na isti način kao i ljudski.

Rad od kuće

Glodavci, uključujući gerbile, hrčke i činčile, idealni su ljubimci za sve koji rade od kuće. Osim što prave društvo, ove životinje služe kao dobrodošla distrakcija tijekom pauze za kavu i ručak. Međutim, imajte na umu da veći glodavci poput činčile zahtijevaju dosta pažnje, čak i redovito puštanje iz kaveza kako bi se igrali i istraživali.

Pasivni pojedinac

Pasivni pojedinac bit će kod kuće sa životinjama poput mačaka i zamoraca, takozvanim ljubimcima niske energije. Miševi također spadaju u kategoriju niskoenergetskih kućnih ljubimaca i slažu se s onima koji vode miran, neprimjetan način života.

Puni razumijevanja

Kunići mogu biti razigrani, energični i društveni. Također mogu biti agresivni, nepostojani i plašljivi. Zečići stoga dobro funkcioniraju s pojedincima punim razumijevanja koji se mogu nositi s njihovim ponekad nepredvidivim promjenama raspoloženja.

Opušteni ste

Oni koji posjeduju ležeran karakter imaju prirodnu sklonost prema ribama. Zapravo, znanost je otkrila da su ribe inteligentna, emocionalna i osjećajna bića sa sposobnošću osjećanja. Okruženje njihovog akvarija stoga bi trebalo biti prostrano i nenatrpano te bez vanjskih smetnji. Zato ribe cijene emocionalno stabilne vlasnike koji im se više vole diviti i čuditi na daljinu.

Pouzdani i savjesni

Vaš izbor su konji. Stvar je u tome što je briga o ovim životinjama velika obaveza, a i skupa. Jahač je stoga netko tko je pouzdan i savjestan i, iskreno, prilično dobrostojeći.

U mirovini ste

Golubima se često bave zrele osobe, a vjerojatno i u mirovini. Ipak, držanje golubova nedavno je postalo popularno.

Radoznali i inteligentni

Za držanje pauka kao kućnog ljubimca potrebna je posebna osoba, posebno tarantula veličine dlana. Egzotične vrste kao što je ova zahtijevaju posebnu njegu i pažnju i koristi im netko tko je radoznao i inteligentan, i tko nije nimalo gadljiv. Po istom principu, oni s radoznalim umom i fascinirani prirodom često su spremni uzeti čudne kukce kao kućne ljubimce, kao na primjer bogomoljku, donosi MSN.

Pazite kakvu ogrlicu stavljate svojoj mački, neke su opasne
Pazite kakvu ogrlicu stavljate svojoj mački, neke su opasne
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci