Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj: dm i dalje prvi, a Rimac u top 5

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj: dm i dalje prvi, a Rimac u top 5

Među top 20 najboljih poslodavaca na prva tri mjesta su njemački poslodavci, a slijede ga Rimac Automobili. Ove su se godine po prvi puta u tom društvu našli Pevex te Jadran Galenski laboratorij

VIDEO

Istraživanje o poslodavcima u Hrvatskoj, 17. po redu koje provodi portal za zapošljavanje MojPosao, pokazalo je da među gotovo 20.000 ispitanika najpoželjniji poslodavac njemački dm-drogerie markt sa 16,56% bodova.

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjegavajte ove greške!

Pokretanje videa...

01:11

Na drugom i trećem mjestu su isto poznati njemački lanci - Lidl s 5,67%  i Muller s 4,55% bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne četvrtom mjestu se našla domaća tvrtka koja je u zadnje vrijeme često u domaćim i svjetskim novinama - Rimac Automobili d.o.o. s 4,42% boda.

Sigurnost radnog mjesta bila je presudna

Za razliku od prošle godine kada su harmonični odnosi na radnom mjestu bili najvažniji faktor prilikom vrednovanja stupnja atraktivnosti određenog poslodavca, ovog puta je najviše „presudnih“ glasova dobila sigurnost radnog mjesta (40%), piše MojPosao.

Harmonični odnosi na radnom kliznuli su na drugo mjesto (za 39% ispitanika je ovo presudan razlog atraktivnosti), dok se na trećoj poziciji, baš kao i lani, nalazi socijalna odgovornost poslodavca (36%). 

Unatoč uvriježenom mišljenju da je iznos plaće najvažniji razlog naše želje za radom kod određenog poslodavca, s poslodavcima prvog izbora to nije slučaj. Naime, visina plaće i ostale materijalne beneficije presudan su faktor atraktivnosti za 29% ispitanika, što je dovoljno za tek sedmo mjesto popisa faktora atraktivnosti poslodavca. 

Konkretnije, sudionicima istraživanja kojima su dm-drogerie markt d.o.o., LIDL d.o.o. i MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o. poslodavci prvog izbora, presudna je sigurnost radnog mjesta koje te tvrtke pružaju zaposlenicima. 

Tvrtka Rimac Automobili d.o.o. je atraktivna ponajprije radi harmoničnih odnosa na radnom mjestu, dok je Atlantic Grupa d.d. poželjan poslodavac zbog kombinacije navedenih faktora (harmoničnih odnosa i sigurnosti radnog mjesta).

Raspodjela top poslodavaca po spolu, dobi, radnom statusu, obrazovanju i regiji 

I muškarci i žene najpoželjnijim poslodavcem smatraju dm-drogerie markt d.o.o., s razlikom da je ova tvrtka znatno atraktivnija ženama (21,2%) nego muškarcima (8,2%). 

Ako nastavimo usporedbu atraktivnosti tvrtki ovisno o spolu ispitanika, otkrivamo kako je ženama na drugom mjestu LIDL d.o.o., a na trećem MÜLLER trgovina Zagreb d.o.o., koja se muškarcima nalazi tek na osmom mjestu. Na drugom mjestu liste najpoželjnijih tvrtki prema odabiru muškaraca nalazi se kompanija Rimac Automobili d.o.o., a na trećem LIDL d.o.o.

Ima 17 godina, lani je otvorila profil na TikToku, a danas zarađuje više od oba roditelja
Ima 17 godina, lani je otvorila profil na TikToku, a danas zarađuje više od oba roditelja

Također, tvrtke BIPA i Kaufland nalaze se na popisu top 10 najatraktivnijih poslodavaca prema mišljenju žena, ali ne i muškaraca. S druge strane, muškarci su među deset najpoželjnijih poslodavaca uvrstili Hrvatski telekom te INU, dvije kompanije koje se nalaze nešto niže na listama kreiranim od strane žena.

Tvrtka Infobip otvorila novi ured u Rijeci

Na MojPosao ističu kako tvrtka Infobip zauzima visoko 6. mjesto popisa atraktivnih poslodavaca među mladima do 32 godine, kao i 9. mjesto među ljudima u dobi od 33 do 43 godine, dok se ista tvrtka ne nalazi u top 10 prema mišljenju osoba starijih od 44 godine.

Također, ispitanici stariji od 44 godine su na svoj popis top 10 atraktivnih poslodavaca uvrstili Zagrebački Holding, tvrtku koju ne nalazimo na listama drugih skupina ispitanika.

U dolini Neretve samo barkom mogu do polja jagoda: 'Ovo ti je raj na zemlji, radit ću do stote'
U dolini Neretve samo barkom mogu do polja jagoda: 'Ovo ti je raj na zemlji, radit ću do stote'

Građani koji rade za svog poslodavca prvog izbora lojalniji su zaposlenici 

Trenutno kod svog poslodavca prvog izbora radi 18% ispitanika, što predstavlja pad od 3% u odnosu na prošlu godinu. 

Svega 11% ispitanika koji su izjavili da rade kod svog poslodavca prvog izbora često razmišlja o promjeni poslodavca, dok ih čak 53% uopće ne razmišlja o promjeni. Za razliku od njih, 58% ispitanika koji ne rade kod svog poslodavca prvog izbora često razmišlja o promjeni poslodavca, dok ih svega 11% uopće ne razmišlja o promjeni. 

Poredak najboljih poslodavaca:

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'