Lifestyle

Komentari 9

Najčešće dječje teorije o tome kako Djed Božićnjak uspijeva dostaviti toliko darova u svijetu

Najčešće dječje teorije o tome kako Djed Božićnjak uspijeva dostaviti toliko darova u svijetu

Djeca misle da Djed Božićnjak juri svijetom u warp brzini, nakratko se zaustavljajući sa svojom vojskom od milijun vilenjaka na 'postajama' na kojima se trebaju isporučiti pokloni

Teleportiranje, mijenjanje oblika i zamrzavanje vremena su među teorijama djece o tome kako Djed Božićnjak potajno dostavlja darove.

POGLEDAJTE VIDEO: Djed Božićnjak uživa u Šibeniku

Istraživanje je pokazalo da je devet od deset roditelja začuđeno koliko su njihova djeca kreativna kad je Božić u pitanju.

Djeca misle da Djed Božićnjak juri svijetom u warp brzini, nakratko se zaustavljajući sa svojom vojskom od milijun vilenjaka na 'postajama' na kojima se trebaju isporučiti pokloni.

I djeca također vjeruju da Djed Božićnjak može zamrznuti vrijeme i koristi čaroliju da im donese darove.

Anketa provedena kod 1500 roditelja i djece, koju je provela tvrtka za učenje djece, Osmo, pokazala je da su brojni klinci uvjereni da Djed Božićnjak ima stroj za smanjivanje stvari koji će milijarde poklona učiniti jako malenima kako bi se mogli spustiti kroz dimnjake.

Također nisu bili zbunjeni kada je trebalo objasniti kako njegovi sobovi lete, jer je 84 posto anketirane djece reklo da znaju kako su sobovi dovršili svoj pothvat prkoseći gravitaciji.

Istraživanje kod 750 djece, u dobi od šest do 11 godina, koja vjeruju u Djeda Božićnjaka - kao i 750 roditelja - otkrilo je da osmero od desetoro djece misli da su njegove saonice koje vuku sobovi crvene.

Dio ih smatra da im čarolijom dostavlja poklone, a pet posto djece je reklo da se Djedica koristi teleportacijom da uđe u njihove domove i ostavi dobroj djeci poklone. 

Još četiri posto uvjereno je da posjeduje moć prolaska kroz zidove.

Svako deseto dijete smatra da Djedica na Badnjak uspava cijeli svijet kako bi neometano, i neviđeno, dostavio poklone. 

No 40 posto je sigurno da je vidjelo Djeda Božićnjaka, a 42 posto se prisjetilo da ga je čulo kako hoda po njihovom krovu ili ispred prozora.

Neki nisu bili uvjereni da može raditi sam i rekli su da postoji međunarodni tim Djeda Božićnjaka.

Mogućnost proširenja dimnjaka bilo je još jedno od maštovitijih objašnjenja kako se Djedica, s popriličnim strukom, uspije spustiti niz dimnjak.
 
- Nema sumnje da djeca imaju nevjerojatnu maštu i sjajno je vidjeti da je tijekom blagdana ona na tako visokom nivou - rekao je Dom Moore, europski generalni direktor tvrtke Osmo.

Djed Božićnjak ove godine s djecom će komunicirati putem video poziva

- Istraživanje pokazuje kako je ljudsko razmišljanje kad smo mali nevjerojatno. Od djece koja vjeruju da se vrijeme zamrzava do čarolija, kreativnost mališana je zadivljujuća - rekao je. 

- Donirali smo preko 200 svojih obrazovnih tehnoloških uređaja obiteljima, pomažući djeci da istraže svoju maštovitu stranu ove blagdanske sezone i izvan nje - dodao je.

Također se pokazalo da su djeca dokazala da razumno razumiju veličinu populacije planeta, jer je 54 posto reklo da misli da Djed Božićnjak ima najmanje pet milijardi darova za isporuku diljem svijeta na Badnjak.

Djeca su se također pokazala nevjerojatno velikodušnom, jer je ogromnih 92 posto reklo da mu je ostavilo nešto za popiti i pojesti – a samo četiri posto se nije trudilo pripremiti hranu ili piće prije nego što su krenuli u krevet.

SantaClaustelevision.com

Gotovo tri četvrtine ostavilo je pite s mljevenim mesom jer su mislili da mu je to najdraži zalogaj, a 73 posto je dodalo i čašu mlijeka.

Drugi su rekli da su Djedici ostavljali čokoladu, čips, pite od sira, pa čak i špagete i mesne okruglice, piše britanski Mirror.

Pivo, whisky, sherry, brandy i gin tonic bili su među najboljim napicima poklanjanim Djedu Božićnjaku, dok su mu druga djeca ostavljala sokove i vodu.

Najčešće dječje teorije o dostavi poklona:

Najčitaniji članci