Lifestyle

Komentari 11

Najčešći mitovi o ljepoti: Ne, od šišanja kosa ne raste brže...

Najčešći mitovi o ljepoti: Ne, od šišanja kosa ne raste brže...

Osim najčešćih mitova o ljepoti, otkrivamo vam i kako možete izgledati lijepo bez imalo šminke na licu. Sve što vam je potrebno su hladna voda, žlica, pinceta, spužvica, stara četkica za zube...

Para od vruće vode otvara pore

Pore nisu vrata pa da se mogu otvarati i zatvarati. One su osjetljive za temperaturu, a od vruće vode koža nabubri, kaže Alison, savjetnica za ljepotu tvrtke Priceline Pharmacy iz Australije.

Savjetuje redovito čistiti kožu od površinskih slojeva masnoće, prljavštine i šminke.

Šminka uzrokuje nastanak akni

S jedne strane šminka se smatra savršenom za prikrivanje nedostataka na licu, a s druge ima reputaciju krivca za pojavu akni. No, Alison tvrdi da je to vjerovanje pogrešno.

Kaže da problem može nastati ako se šminka ne uklanja redovito.

Ne trljajte parfem na zapešću, to ga uništava

Široko rasprostranjeno je vjerovanje kako se parfem ne smije protrljati kada se stavi na zapešće. Alison je uvjerena da je to pogrešno.

- Zapravo, trljanje parfema može ujednačiti delikatne gornje note parfema i ubrzati isparavanje. Da bi izvukli maksimum iz svojeg parfema, nanesite ga na kosu, a potom na pulsne točke na tijelu - savjetuje.

Od čestog brijanja dlake postaju deblje

- Dio folikula dlake je najdeblji kada izađe iz obrijanog dijela kože, ali stanjuje se kako nastavlja s rastom. Ovo vjerovanje jednostavno nije istinito jer ne možete promijeniti veličinu folikula - kaže Alison.

Redovito šišanje pogoduje bržem rastu kose

Unatoč popularnom vjerovanju, često podšišavanje kose ne doprinosi njezinom bržem rastu. To više ovisi o snazi i zdravlju folikula, a to pak ovisi o tome što unosite u organizam, objasnila je ova stručnjakinja. 

- Kada tijelo ne dobiva dovoljno hranjivih tvari, najprije stradavaju manje bitni dijelovi poput kose i noktiju - dodala je u videu:

Izgledajte lijepo bez imalo šminke na licu

Sve što vam je potrebno su hladna voda, žlica, pinceta, uvijač za trepavice, balzam za usne, spužvica, stara četkica za zube i krema.

SVI SU GLEDALI U NJU: Mlada pjevačica oduzimala dah u kratkoj, srebrnoj haljinici

Pogledajte u videu kako sve to napraviti:

 

Najčitaniji članci