Lifestyle

Komentari 70

Najpopularnija muška frizura: Sa strane super kratko, gore dugačko u raznim varijantama

Najpopularnija muška frizura: Sa strane super kratko, gore dugačko u raznim varijantama

Retro stilovi donose nam razne ideje za frizure, od kojih se mnoge baziraju na kosi koju je lako zalizati, ali i nositi na raskuštrani način. Bitno je da su uredno ošišane i počešljane

- Posljednjih je nekoliko godina jedna od hit frizura je 'quiff' šišanje. Riječ je iznimno traženoj muškoj frizuri koja ima neograničeno mnogo varijacija, uglavnom je to super kratko sa strane, a gore je duže - otkriva Tea Martina Kraševac Furlan, edukatorica iz Keune akademije.

Osnova za ovaj tip frizure je tehnika 'fade', odnosno načini na koje frizeri kombiniraju dugačke i kratke dijelove kose, koji se moraju elegantno stopiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Kosa u duginim bojama

Osim 'quiff' frizure, jednu od najboljih muških frizura čine i 'slicked back' – moderna zalizana frizura, kao i 'pompadour', koja ima povišeni dio iznad čela.

- Kao i quiff, i frizura pompadour dolazi s nizom varijacija. Može se kombinirati na dužim i kraćim kosama s obrijanim stražnjim i bočnim stranama - ističe Furlan.

No, ove stilove treba znati slagati, odnosno imati prave formule. Naime, s dolaskom retro stilova posljednjih godina, i svijet kozmetike za mušku kosu uvelike se promijenio.

Posvuda ćemo sada pronaći pomade, voskove i gline, slične onima koje su muškarci nosili tijekom pedesetih godina prošloga stoljeća. Obično su u metalnim kutijicama, retro dizajna i tipografije.

- Za stilove kao što su pompadour i 'quiff' koji se oslanjaju na dodatni volumen, trebat ćete pomadu ili glinu sa srednjim učvršćenjem. Nanesite ih na vlažnu kosu te vrhovima prstiju oblikujte vrhove - objasnila je stručnjakinja.

Svijet mode i ljepote blisko surađuju, pa je očito da se s odjećom, sve više u modu vraćaju i neke retro frizure. One su uredne i pomno oblikovane te muškarcu daju lijepi i njegovani izgled.

Najčitaniji članci