Obavijesti

Lifestyle

Komentari 47

Najstarija modna ikona: Cipele i frizura tajne su dobrog stila

Najstarija modna ikona: Cipele i frizura tajne su dobrog stila
1

Dizajnerica odjeće i nakita Iris Apfel (93) traperice nikada nije platila više od 15 dolara i smatra kako nema tog stylinga koji neće popraviti dobar komad nakita

VIDEO

Svaka žena mora znati može li si uistinu priuštiti nositi ono što nosi, smatra jedna od najpoznatijih svjetskih modnih ikona Iris Apfel pa dodaje: 

- Također, mora uložiti vrijeme u eksperimentiranje jer stil koji će svi zapaziti ne dolazi niotkud. On je stvar vremena, rada i još triju stvari: stava, stava i stava. Odrasla je u newyorškom Queensu uz oca dekoratera i majku vlasnicu butika koju je od malih nogu promatrala kako se igra s odjećom i nakitom. 

- Od 11. godine skupljam nakit i nema tog stila koji dobar komad nakita neće popraviti - izjavila je nedavno mašući rukama koje su do laktova bile urešene glomaznim tirkiznim narukvicama. 

Apfel je karijeru počela kao “copywriter” za Women’s Wear Daily, nastavila kao dizajnerica interijera, kojoj je povjereno i uređenje Bijele kuće u vrijeme Nixona, Kennedyja, Clintona..., a od 2011. dizajnira liniju odjeće i nakita za web shop američkog Home Shopping Networka (HSN). Godine 2005. newyorkški MET (Metropolitan Museum of Art) postavio je izložbu u čast njezinu osebujnu stilu. Iris Apfel ima ljubitelje među modnom elitom, od Brucea Webera i Isaaca Mizrahija pa do britansko-nigerijskog dizajnera Duroa Olowua, čija je muza. Smatra je ženom koja najsmjelije nosi “street style”. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nikad nisam platila par traperica više od 15 dolara - kaže Iris za koju su frizura i par cipela ključ dobrog stila. Ono što je užasava je uniformiranost. 

- Čini se kao da ljudi traže prečace za dobar izgled, ali to je pogrešno. Morate ga njegovati te imati hrabrosti isprobavati nove stvari. Jednostavno ih odjenite i vidite sviđa li vam se kako se osjećate. Nikakva se modna policija neće pojaviti iza ugla kako bi vas uhitila ako istodobno nosite više od triju boja. Pogledajte moj stil; za njega sigurno nitko neće reći da je minimalistički - uz osmijeh dodaje Apfel te nastavlja:

- Važno je biti sklon eksperimentiranju i otvoren novim horizontima, ali ne povodite se za trendovima. Neke stvari koje se danas nose ja nikad ne bih kupila jer znam da bih u njima izgledala blesavo. Dajte si vremena da izgradite stil, no ne zaboravite; ako se ne osjećate dobro u vlastitoj koži, nikakva odjeća neće vam pomoći. 

Iris Apfel o modi: 

  • “Nema goreg nego kada starija žena pokušava izgledati mlađe. Možete izgledati sjajno u bilo kojoj dobi. Posebno pazite na držanje.”
  • “Nakit se najlakše transformira od svih modnih dodataka. Sa samo jednim komadom možete izmijeniti cijeli izgled.”
  • “Ne morate nešto kupiti samo zato što je trendi ili zato što savršeno stoji Angelini Jolie.” 
  • “Nikada nisam voljela Chanel; sviđao mi se na drugim ženama, nekim drugim ženama...”
  • “Nikada ne bih platila stotine dolara za torbicu. Ne zato što ih nemam nego zato što smatram da niti jedna toliko ne vrijedi.”
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno