Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Najvažnija pravila uređivanja dobrog profila na LinkedInu

Najvažnija pravila uređivanja dobrog profila na LinkedInu
1

Višestruka korist: Osim za umrežavanja s ljudima iz struke, najveća poslovna mreža služi i kao online životopis koji poslodavci sve više uzimaju u obzir

VIDEO

Kako biste se povezali s tvrtkama i stručnjacima iz struke, pronašli posao ili zaposlenika, najbolje je napraviti profil na LinkedInu, društvenoj mreži orijentiranoj prije svega na posao, kaže Matko Mavračić iz Udruge Urbana mladež. LinkedIn je osnovan u prosincu 2002., a danas ima više od 300 milijuna korisnika u više od 200 zemalja svijeta. Najveći se broj korisnika LinkedIna nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, nešto više od 90 milijuna, a njegova popularnost iz dana u dan raste.  

- Dok izrađujete profil na ovoj mreži, to je kao da pišete životopis. Ideja LinkedIna zapravo i je da, među ostalim, ima ulogu CV-a, a danas i mnogi poslodavci pri traženju zaposlenika na oglasima za posao daju mogućnost prijave putem LinkedIna - napominje Mavračić. 

Prvo što će se od vas tražiti, nastavlja, bit će da se predstavite u nekoliko rečenica. U takozvani “summary” nemojte pisati previše i neka to bude jednostavno. Nakon što se predstavite, slijedi rubrika “experience” ili iskustvo u kojoj dajete informacije o radnom iskustvu.  

- Nije nužno navesti sva radna iskustva jer vam to ne mora uvijek biti prednost. Prijavljujete li se za posao voditelja marketinga, navedite samo poslove koji imaju veze s time. Ako ste tijekom studija ljeti radili kao spasilac na plaži, njima to neće biti relevantno i samo će odvući pozornost od bitnijih stvari - upozorava Matko Mavračić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim što vam može služiti kao životopis, poslovna mreža LinkedIn vam daje priliku za praćenje (“following”) ljudi i tvrtki koji su vam bitni ili za koje biste u nekom trenu voljeli raditi. 

- Možete pratiti pojedince koji su vrhunski u svome poslu, razne tvrtke, ali i najnovije poslovne vijesti te škole i sveučilišta - savjetuje Mavračić.

Idealni oglasi

Prema tome što ste naveli kao edukaciju, iskustvo i interese, pristizat će vam oglasi za posao. 

Volontiranje je na cijeni

Navedite iskustvo volontiranja ako ga imate jer to poslodavci izuzetno cijene. 

Odvojite obrazovanje i tečajeve 

Osim iskustva postoji i polje u kojem dajete informacije o obrazovanju, u kojem navodite samo službeno obrazovanje jer razni tečajevi, interesi i radionice na red dolaze poslije. 

Vještine

U profilu možete navesti i vještine (računalna pismenost, vozačka dozvola), jezike kojima se služite i nagrade koje ste osvojili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'