Obavijesti

Lifestyle

Komentari 87

Najveći klišeji: Lav radi drame, Rak je plačljivac, Ribe čudne

Najveći klišeji: Lav radi drame, Rak je plačljivac, Ribe čudne
1

Svaki znak Zodijaka prati opis osobnosti, no horoskop se vrlo često može isčitati na više načina zbog čega se znakovima lako "prilijepe" karakteristike koje su to zapravo nisu

VIDEO

O znakovima se najčešće govori upravo kroz stereotipe (npr. Ovan je jako ljubomoran), ali oni često ne mogu biti dalje od istine - provjerite što taj 'astrološki klišej' kaže o vašem znaku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

Ovan (21. ožujka - 19. travnja): Ovan je impulzivan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovnovi su vatreni, što ne znači da su previše temperamentni ili da ne mogu kontrolirati svoju ćud.

"Ovnovi su pokretači zodijaka, kao što su i prvi rođeni. Često imaju nagle reakcije - no tako reagiraju tek nakon što ispitaju sve činjenice", kaže astrologinja Lisa Stardust. "Oni su zapravo vrlo metodični." Zato nemojte pretpostavljati da Ovan nije u stanju biti  dobar partner ili prijatelj zbog onoga što čujete o njihovom znaku.

Bik (20. travnja - 20. svibnja): Bikovi su lijeni

Fotolia

Bikove se često proziva zbog lijenosti, a zapravo je to daleko od istine.

"Oni su graditelji i neprestano rade na postizanju onog što žele", kaže astrologinja. Opuštanje im je na drugom mjestu, nakon što su obveze odrađene.", dodaje.

5 nestašnih znakova Zodijaka: S njima ste uvijek u problemu
5 nestašnih znakova Zodijaka: S njima ste uvijek u problemu

3. Blizanci (21. svibnja - 20. lipnja): Blizanci su nepouzdani i dvolični

Budući da Blizanci simboliziraju blizance, često ih se može pogrešno protumačiti kao dvolične (čitati, podupiruće) i nepouzdane. Stardust misli da je to nepravedan prikaz.

"Blizanci imaju tendenciju pokušati druge uvjeriti da griješe zbog čega ponekad da su dvolični, ali u stvarnosti oni pokušavaju stvoriti harmoniju među drugima ", kaže Stardust. Osim toga, budući da njima vlada Merkur, oni su horoskopski znak koji najbrže reagira kad ih netko pokušava dobiti, bilo telefonskim pozivom, porukom i e-mailom. 

Kakvu srodnu dušu tražimo? Za Vagu je važna neovisnost
Kakvu srodnu dušu tražimo? Za Vagu je važna neovisnost

Rak (21. lipnja - 22. srpnja): Rak je plačljiv

Iako nema ničeg lošeg u suzama, Rak ima puno bolju kontrolu nad svojim emocijama nego što stereotipi o njemu govore. 

"Njima vlada Mjesec, a Rak je najosjetljiviji emocionalni znak zodijaka ( Mjesec mijenja znak svaka dva i pol dana)", kaže Stardust. "Međutim, Rakovi ipak imaju štitnik za svoje emocije i ne može ih se tako lako uznemiriti." Taj emocionalni oklopa, kakav ima i pravi rak, kod njih sprečava dublje emocije.

Lav (23. srpnja - 22. kolovoza): Lavovi vole dramu 

Fotolia

Iako nije potpuno netočan, ovaj klišej o Lavu i dalje je pretjerivanje. "Svi smo čuli glasine da je Lav natprosječno dramatičan", kaže Stardust. "Međutim, oni su jednostavno previše ponosni što se ponekad može zamijeniti za dramatično reagiranje", dodaje.

Djevica (23. kolovoza - 22. rujna): Djevice sve moraju imati pod kontrolom

Djevice vole da se stvari odigraju na određeni način, ali to apsolutno ne znači da nisu u stanju napraviti kompromis. "One vole red i sažetu komunikaciju, jer su analitički dio Merkura", kaže Stardust.

"Isto tako, promatrati će vas dok ne dešifriraju što su činjenice, a što izmišljeno u onom što pričate. Nemojte automatski pretpostaviti da se ne možete družiti s Djevicom, one su iskrene i otvorene su za prijedloge.", kaže.

Vaga (23. rujna - 22. listopada): Vage su neodlučne 

Samo zato što Vage pokušavaju uravnotežiti sebe iznutra, ne znači da su stalno nezadovoljne. "Iako se na trenutke čini da Vaga teško ostaje uravnotežena, ona nalaze ravnotežu u odmjeravanju svake strane situacije i u analiziranju", kaže Stardust. "Kao i svi zračni znakovi (Blizanci, Vaga i Vodenjak), Vage vole slobodu ... međutim, u vezi s jako odane, pa se uvijek vraćaju kući onome kog vole."

Škorpion (23. listopada - 21. studenog): Škorpioni su opsesivni

Fotolia

"Škorpioni promatraju ste kroz obje strane, koristeći svoju prosudbu, zasnovanu na činjenicama, da dešifriraju dobro i ispravno od lošeg i pogrešnog", kaže Stardust.  "Možda će im trebati dulje da shvate što stvarno u životu žele, ali jednom kad to znaju, napravit će sve da i dobiju što su zamislili.  

Strijelac (22. studenog - 21. prosinca): Strijelci su zli

Još jednom, zodijak nema mjesec kad se rađaju samo loši ljudi. Dakle, iako je Strijelac obično iskren, izbjegavajte pretpostaviti da je zloban i sarkastičan.. "Strijelac zaista koristi svoj luk i strijelu kad je izazvan, no koristi samo riječima da pokaže svoju iskrenu narav i nema nikad namjeru povrijediti druge", kaže Stardust.

Jarac (22. prosinca - 19. siječnja): Jarci su hladni

Bez obzira što se o njima govori, Jarci nisu hladni radoholičari bez osjećaja. "On je i osjetljiv i zabavan - jer se može probiti kroz emocionalne vode, kao i trčati po zemlji", kaže Stardust. "Jarci su slatki i vole skoro sve oko sebe. Da, naporno rade, ali zato što su pametni i dobri u svom poslu, te  odlučni da brzo izvrše bilo koji zadatak." Ako poznajete Jarca koji je previše fokusiran i ne odgovara vam na poslu, možda mu je jednostavno stresan posao. Zaslužili su odmor, jer zaista su vrlo ljubazan znak

Vodenjak (20. siječnja - 18. veljače): Vodenjaci su 'malo pomaknuti'

Fotolia

Iako vole avanture, Vodenjaci nisu "čudni" kako ih se često naziva. "Svi zračni znakovi vole slobodu; no baš Vodenjaci često dobiju reputaciju "slobodnih ljubavnika." Oni u stvarnosti ipak najviše vole red i strukturu - a samo umjetnički razmišljaju izvan okvira i znaju kakvi su trenutni trendovi", kaže Stardust. A plus je svakako i što će vam prijatelj Vodenjak sigurno uvijek znati koje je najzabavnije mjesto za izaći.

Ribe (19. veljače - 20. ožujka): Ribe su čudne

Nisu sve ribe nepouzdane ili nepristupačne. "Ribe žive pod vodom i materijalni svijet vide drugačije od većine, i to zbog kreativnog uma koji imaju", kaže Stardust. "Iako često plivaju dalje od drugih i žive u svom podvodnom svijetu, odane su i ne žele uvrijediti druge - samo žive u svom mjehuriću", piše Bustle.com.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana