Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Nakon 10 godina 'istraživanja' pronašao je lijek za mamurluk

Ovaj lijek doista se uspješno bori protiv posljedica mamurluka, mučnine, glavobolje i tjelesne boli - onih velikih stvari koje vas drže u krevetu, na kauču, a u nekim situacijama i kod doktora, kaže Bishop-Stall

16 komentara

Ako postoji jedna stvar sigurna u ovo doba godine, osim što ćete se susresti s rodbinom koju radije ne biste vidjeli, to je mamurluk.

Svi smo mi previše upoznati s razarajućom glavoboljom, mučninom, umorom koji slijede duge noću u društvu alkohola... Unatoč tome koliko ljudi piju i koliko često, lijek za mamurluk je svima ostao nepoznanica. 

Kanadski novinar i pisac Shaughnessy Bishop-Stall je proveo cijelo desetljeće u istraživanju, koje se sastojalo od konstantnog ponavljanja uzorka ispijanja alkohola i mamurluka, sve u ime pronalaska tog toliko potrebnog lijeka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Shaughnessy Bishop-Stall (@hungoverlowdown)

Jedan od glavnih sastojaka za njegov čarobni napitak je tamjan, aromatska smola koja se obično koristi u parfemima i prilikom vjerskih obreda. 

Tamjan je poznat po protuupalnim svojstvima i također se koristi kao eterično ulje za ublažavanje stresa i tjeskobe, pa nije začuđujuće da pomaže kod liječenja mamurluka. 

Ali tamjan se ne pije jer može imati toksične učinke na tijelo.

POMOĆ IZ PRIRODE Top 20 recepata koji pomažu kod glavobolje, nervoze, upale

Umjesto toga, ulje nastalo grijanjem smole se udiše. Nekoliko kapi ulja se doda u vruću vodu u uljnoj svjetiljci.

U svojoj novoj knjizi 'Mamurluk', Bishop-Stall ističe da je malo znanstvenih istraživanja koja se bave problemom mamurluka, uglavnom zato što svi znamo da ga možemo izbjeći ako jednostavno ne pijemo.

Ali u tome nema ništa zabavnog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Shaughnessy Bishop-Stall (@hungoverlowdown)

Biskup-Stall je svašta isprobao, uključujući savjet da adrenalin ubija mamurluk pa je popio veliku količinu crvenog vina i Martinija te se pijan odlučio otići na "ekstremno Vegas putovanje", koje je uključivalo pilotiranje avionom, piše britanski Sun.

Stall je objasnio da adrenalin pomaže, ali tko želi sakati s padobranom ili otići na divlju vožnju kako bi se riješio mamurluka?

- Jedna od najzanimljivijih stvari koje sam otkrio je da svi lijekovi za mamurluk koji su se koristili u antici, poput ugljena, ukiseljenih jaja ili kuhanog kupusa, imaju znanstvenu podlogu - piše u knjizi.

Nakon svih njegovih istraživanja odlučio se na lijek koji se može kupiti u svakoj ljekarni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Shaughnessy Bishop-Stall (@hungoverlowdown)

Kako bi spriječio mamurluk - nakon izlaska, ali prije spavanja - on bi uzimao: mlijeko čička za jetru, amino kiselinu za imunitet, vitamine B1, B6 i B12, koji potiču metabolizam, i tamjan da se bori protiv upala u tijelu. 

- Ovaj lijek doista se uspješno bori protiv posljedica mamurluka, mučnine, glavobolje i tjelesne boli - onih velikih stvari koje vas drže u krevetu, na kauču, a u nekim situacijama i kod doktora - napisao je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message