Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Nakon 50-e nosi se nježni ruž, mat sjenilo i blago rumenilo

Nakon 50-e nosi se nježni ruž, mat sjenilo i blago rumenilo
7

Lagana šminka, nanošenje pudera kistom ili dječačka frizura trikovi su zvijezda, no hollywoodske dive složne su - za mladolikost je najvažnije zavoljeti sebe

VIDEO

Ključ vječne ljepote nije nužno u plastičnoj kirurgiji i dozama botoksa nego u dostojanstvenom starenju, poručuju dive koje prkose diktatu vječne mladosti te bore prihvaćaju kao podsjetnike na proživljene godine. 

Za 66-godišnju glumicu Susan Sarandon to je ljubav s mlađim muškarcem. Nakon što se 2009. razišla s 12 godina mlađim dugogodišnjim partnerom Timom Robbinsom, upustila se u romansu s 30 godina mlađim Jonathanom Bricklinom. Tajna lijepe Meryl Streep, čije je lice gotovo jednako svježe kao i prije tri desetljeća, u tome je što radi ono što uistinu želi. Višestruka je oskarovka dokazala da i u 66-oj može biti vodeća glumačka zvijezda. 

- Sa 60 sam i dalje glumila u romantičnim filmovima, a sa 62 sam se prvi put pojavila na naslovnici Voguea - kaže Streep, koju godine pomlađuju. Kao i Meryl Streep, i Diane Keaton je nastavila snimati u 60-oj. 

- Sa 60 imam mnogo oštriji fokus nego kad mi je bilo 20. Sad se osjećam mnogo više živom - izjavila je mladolika glumica, koju je tvrtka L’Oreal angažirala za zaštitno lice linije proizvoda protiv starenja. 

Za mladoliko lice i divan prirodni sjaj Vanesse Redgrave (76) najzaslužnija je lagana i neupadljiva šminka svježih i svijetlih tonova. Tajna je u toniranoj hidratantnoj kremi i laganom puderu koji savršeno zaglađuje kožu dajući joj prirodan sjaj, otkriva vizažistica Lisa Eldridge. 

Vitamin C dvostruko pomlađuje kožu lica

Korektor s vitaminom C prikrit će, ali i izblijediti tamne mrlje i pjege od sunca. Bronzerom koži vratite zdrav sjaj, a rumenilom živost. Ako bojite kosu, odaberite nekoliko nijansi svjetliju boju ili posvijetlite pramenove uz lice.

‘Godine su broj koji ništa ne znači’

S licem bez bora, besprijekornom figurom i seksi nogama Tina Turner je simbol gracioznog starenja. Osim 40-godišnjoj karijeri s intenzivnim treninzima na pozornici, besprijekornu formu pripisuje i prihvaćanju godina.

Naučite voljeti svoje tijelo  

Ne volim svoje pjegice, radije bih da ih nemam, no naučila sam prihvatiti svoje lice i tijelo onakvima kakvi jesu, ističe Julianne Moore, koja i s prekoračenih 50 izgleda prekrasno.

Prihvatite li godine, sigurno ćete izgledati mlađe

Kada svi znaju da vam je 50, ne morate se truditi da izgledate kao da ste 30 godina mlađi - i sigurno ćete čuti onu: ‘Hej, izgledaš sjajno za svoje godine’, ističe 55-godišnja Michelle Pfeiffer. Slično razmišlja i zavodnica iz “Seksa i grada”, 56-godišnja Kim Cattrall, koja traži da joj ne retuširaju fotografije. 

‘S godinama postajem sve bolja i ne bojim se starenja’

Prema dostojanstvenom prihvaćanju godina 53-godišnja Jamie Lee Curtis je apsolutna kraljica. Ošišala je kosu na kratko te je pustila da prirodno posijedi. Diva ponosno pozira za časopise bez šminke, pa čak i bez odjeće. 

- Nisam savršena, imam mane, no s godinama postajem sve bolja i bolja, a to je upravo ono što uistinu želim - tvrdi J. L. Curtis.  

Obriši godine potezom kista

Nakon pedesete koža je manje elastična, poprima žućkasti ton, podočnjaci postaju vidljiviji, a usne tanje. Dobra je vijest da se sve to može korigirati šminkom, a loša da ćete, nanesete li je pogrešno, licu dodati, a ne oduzeti godine, upozorava vizažistica slavnih Lisa Eldridge.

- Trikovi s rumenilom vizualno će podići spuštene obraze, a lijepo oblikovan luk obrva podići će kapke što će vas u tren oka pomladiti - savjetuje šminkerica koja “potpisuje” i besprijekorno našminkana lica Vanesse Redgrave i Sandre Bullock. No da bi zrela koža zablistala kao kod Vanesse Redgrave (76), vrlo je važno pronaći odgovarajuću podlogu. Pogrešan ton i teška podloga postarat će vas mnogo više od sijede kose, upozorava Eldridge. 

Zreloj koži lica najbolje odgovaraju lagane, tonirane hidratantne podloge svijetlih nijansi i meke teksture. Da biste pronašli odgovarajuću podlogu, ne testirajte je na zapešću ruke jer tu koža brže stari te nijansa koja joj odgovara neće biti odgovarajuća i za lice. Stoga isprobajte podlogu ispod čeljusne kosti i na donjoj strani vrata gdje je koža manje pigmentirana te je najsličnija prirodnoj nijansi tena. Ako nanosite puder u prahu, ne upotrebljavajte jastučić jer on raspršuje previše pudera odjednom te se čestice talože u naborima i bore postaju vidljivije. Puder nanosite oprezno i štedljivo kistom koji nije veći od kovanice od pet kuna, savjetuje Lisa Eldridge.

Maska od banane čuva mladolikost

Pilingom pomozite koži da se obnavlja, a kako postaje suha, treba je redovito hidratizirati. Jedanput na tjedan nahranite je maskom od banane, triju žličica punomasnog jogurta i žličice meda. Da biste skrenuli pozornost s bora, u prvi plan istaknite oči. Upotrebljavajte isključivo mat sjenila. Klonite se tamnih ruževa koji dodaju godine te odaberite nježnocrvene ili ružičaste nijanse.

Kožu hidratizirajte i ovlaživačem 

Osim preparatima kožu hidratizirajte i ovlaživačem zraka. Upotrebljavajte hidratantne kreme, ali i sapun te losion. Sjajna kosa i bijeli zubi trik su koji s lica briše deset godina. Ako razmišljate o kozmetičkim tretmanima, fine bore oko očiju i usana može otkloniti kemijski piling. Tzv. fileri također mogu “popeglati” kožu. Ultrafine borice obrisat će mikrodermoabrazija, koja pomlađuje ten te poboljšava tonus kože. 

Prvo krema, a tek onda šminka  

Puder i rumenilo u prahu nanosite u vrlo malim količinama. Najbolji odabir su kremasta rumenila u ružičastim ili nijansama breskve. Usne ocrtajte olovkom neutralne nijanse, a umjesto mat ruža nanesite kremasti. Prekrižite jarkocrvene ruževe, a podočnjake maskirajte tekućim korektorom. Oči istaknite nježnim neutralnim sjenilima te definirajte obrve puderom, olovkom ili gelom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač