Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Nakon godina umjetne oplodnje roditelji su im platili 'još jedan pokušaj' i stigle su - tri curice!

Nakon godina umjetne oplodnje roditelji su im platili 'još jedan pokušaj' i stigle su - tri curice!

Par iz Dublina godinama je pokušavao dobiti dijete, a na umjetne oplodnje dali su skoro cijelu svoju ušteđevinu, oko 320.000 kuna. Ipak, svoj san o roditeljstvu nisu uspjeli ostvariti

VIDEO

Niamh (37) i Jeff Quinlan (37) iz Dublina izgubili su nadu da će ikad dobiti dijete i odlučili su pokušati sa surogat majčinstvom nakon što su životnu ušteđevinu potrošili na pet neuspjelih ciklusa izvantjelesne oplodnje.

POGLEDAJTE VIDEO (najuspješnije bebe):

Pokretanje videa...

01:09

Niamhin otac i maćeha bili su shrvani kad su vidjeli koliko se par muči pa su im dali novac za još jedan pokušaj umjetne oplodnje.

Postupak je uspio i djevojčice Molly, Chloe i Megan rođene su prošlog prosinca, piše Daily Mail.

Zbog korone smo se preselili mojim roditeljima: Tad sam shvatila da sam još uvijek dijete
Zbog korone smo se preselili mojim roditeljima: Tad sam shvatila da sam još uvijek dijete

- Život je sada prilično naporan, ali ne bih željela ništa drugačije. To je obitelj o kojoj sam oduvijek sanjala. Prošli smo toliko godina u kojima smo mislili da nikada nećemo imati niti jedno dijete, a kamoli tri. Odrekla sam se nade da ću ikad roditi kad me otac nazvao i rekao da mi je stavio 7600 eura na račun. Briznula sam u plač za svojim stolom na poslu. Iako, bojala sam se da će i taj novac biti bačen u vjetar. Doživjela sam šok kad sam saznala da sam trudna s tri bebe - rekla je Niamh.

Par je počeo pokušavati dobiti bebu nedugo nakon što su se vjenčali 2016. godine. No nakon godinu dana bez sreće, posavjetovali su se s liječnikom koji im je preporučio tretman koji izaziva ovulaciju, nakon što su otkrili da je jedan od Niamhinih jajovoda blokiran.

- To je došlo kao olakšanje, jer su nam ponudili rješenje i pretpostavili smo da ćemo odmah dobiti bebu, no sljedeće godine savjetovali su nam da probamo umjetnu oplodnju - rekla je Niamh.

Par je prošao pet bezuspješnih ciklusa izvantjelesne oplodnje. Nakon što su potrošili oko 320 tisuća kuna, odlučili su sav preostali novac koji imaju uložiti u financiranje surogata, misleći da nikada neće zatrudnjeti.

Ali Niamhin otac, Michael Foley, nije mogao podnijeti da vidi kako njegova kći pati pa su on i njegova supruga Patricia uvjerili par da probaju još jednom. 

- Niamh je oduvijek bila tako divna majčinska figura, čak i dok je bila djevojčica. Niamhina je majka umrla dok je bila tinejdžerica, ali uvijek se tako dobro brinula za sve ostale. Patricia i ja znali smo da će ona i Jeff biti divni roditelji. Slomilo mi se srce kad sam vidio da moja kćer pobacuje i prolazi kroz takvu muku. Naravno, kao roditelj, ne želite se miješati, ali ostala su im dva embrija i Patricia je mislila da postoji nada za još jedan, posljednji pokušaj. Raspravljali smo o tome jedne noći, a sljedećeg sam jutra stavio novac na Niamhin račun. Nazvao sam je i rekao da smo joj darovali novac, a na njoj je bilo što će učiniti, nije nam smetalo ako više ne žele proći umjetnu oplodnju, ali odluka je bila na njoj - rekao je Michael.

Danilu i Azri pomoć stiže iz cijele Hrvatske: 'Nude nam smještaj'
Danilu i Azri pomoć stiže iz cijele Hrvatske: 'Nude nam smještaj'

Posljednja sreća

- Jednostavno sam se rasplakala kad mi je tata rekao što su učinili za nas. Bilo je to tako neočekivano. Odlučili smo se na posljednji pokušaj sa našim smrznutim embrijima, ali u svom srcu nisam mislila da će uspjeti. Nekoliko dana nakon tretmana, trbuh mi je počeo oticati, što može biti nuspojava lijekova, i morala sam otići u kliniku. To se događalo i prije pa nisam bila zabrinuta. Mislila sam da će ovaj ciklus ići istim putem kao i ostali. Jeff je tog dana imao ispit, a moj je otac boravio u našoj kući, pa su me on i Patricia odvezli do klinike. Kad sam se probudila iz anestezije, tata je 'sav blistao' iznad mene. Napravili su test i bila sam trudna. Slomila sam se. Činilo se tako prikladno da mi je on mogao reći - prisjetila se Niamh.

Liječnici su Niamh rekli da je razlog zbog kojeg joj je trbuh natečen zapravo dio tjelesne reakcije na izuzetno visoku razinu hormona trudnoće uzrokovanu nošenjem trojki.

- Kad smo krenuli na prvi ultrazvuk, naslutila sam da bi to mogli biti blizanci zbog visoke razine hormona. Ali kad smo na snimci vidjeli tri bebe, bila sam očarana. Bio je to trenutak čiste radosti, ali tada sam se uplašila jer se radi o rizičnoj trudnoći i nisam znala hoće li uspjeti. Tek kad sam ih sve dovela kući, osjetila sam da napokon mogu prihvatiti taj trenutak potpune radosti - rekla je Niamh.

Nakon trudnoće bez tegoba, Niamh se počela osjećati loše s 30 tjedana i otišla je na pregled u bolnicu, gdje su joj stručnjaci rekli da bebe treba odmah poroditi.

Tim od 40 liječnika specijalista i medicinskih sestara porodio je njezine kćeri u ženskoj bolnici Coombe u Dublinu 17. prosinca hitnim carskim rezom.

Molly je rođena s 1,47 kg, Megan s 1,19 kg i Chloe s 1,30 kg.

Prošli su dani prije nego što su novi roditelji mogli držati svoje bebe i devet tjedana prije nego što su svi mogli doći kući.

- Dok su me vozili na porod, upozorili su me da djevojčice stižu prerano i da će ih možda trebati reanimirati kad se rode. Kako se svaka od njih rodila, zadržavala sam dah čekajući da ih čujem kako plaču. Sa svakim novim plačem sam osjetila kako me preplavljuje val olakšanja. Prvo maženje koje sam imala sa svakom curicom bilo je tako posebno. Jednostavno mi je zastao dah kad sam ih napokon upoznala. Jednog dana, Molly je prestala disati dok sam je držala. Dojurila je medicinska sestra, zgrabila je od mene i otrčala po liječnika, bio je to najstrašniji trenutak u mom životu. Bila je prva koja se vratila kući, ali je na kraju ponovno primljena u dječju bolnicu zbog problema s disanjem. U jednoj fazi jedna je bila u rodilištu, druga u dječjoj bolnici, a treća kod kuće. Kad su se napokon svi vratili kući bio je to najbolji dan u našem životu - ispričala je Niamh.

Zbog korone, djed i baka Michael i Patricia nisu mogli vidjeti svoje unuke od sredine ožujka sve dok se nisu okupili prošlog vikenda.

- U tom je kućanstvu toliko ljubavi, prekrasno je doći do njih i biti okružen takvom srećom. Tako mi je drago što sam uspio pomoći svojoj djevojčici da postane majka. Moje unuke su prekrasne bebe, bile su jako uzbuđene kad smo se ponovno vidjeli - rekao je Michael.

Crtanje djecu više usrećuje od gledanja crtića na ekranima
Crtanje djecu više usrećuje od gledanja crtića na ekranima

- Ne mogu dovoljno zahvaliti svom ocu za ono što je učinio za nas. Bit će prekrasno ispričati djevojkama ovu posebnu priču kad odrastu - zaključila je Niamh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith