Lifestyle

Komentari 7

Dirljiv susret: Proživjeli su 60 godina zajedno, pa zbog korone proveli godinu odvojeni

Nakon godinu dana opet skupa: U braku su 60 godina, a zbog korone se nisu mogli vidjeti

Stanley i Mavis (81) Harbor iz Boltona nisu se vidjeli od veljače prošle godine, nakon što je Mavis zadnji puta uoči proglašenja pandemije korona virusa posjetila supruga. Sad su opet zajedno

Prošle godine u veljači 83-godišnji Stanley nije ni slutio da je to posljednji put da vidi svoju suprugu. U rujnu 2019. se uselio u dom za njegu starijih osoba Edge Care Home zbog pogoršanja demencije. Zaključavanja i posebna pravila u domovima trajala su predugo za ovaj par. Punih godinu dana nisu se vidjeli. 

Kako bi napokon bili zajedno, i Mavis se preselila u isti dom. Uselila je početkom siječnja, a njihov dirljivi susret koji su snimili djelatnici doma, uslijedio je nakon što je odradila 14-dnevnu karantenu, kako bi bila sigurna da nije zaražena korona virusom.  

POGLEDAJTE VIDEO: Bivši predsjednik Vlade Josip Manolić o 2020. godini: Bila je to najgora godina dosad

 Stanley se u dom preselio u rujnu 2019. zbog pogoršanja demencije, a Mavis i on zadnji puta su se vidjeli u veljači prošle godine, malo prije  nego što je  proglašena pandemija Covid-19, izvijestio je  Manchester Evening News, a prenosi Mirror. Mavis nakon toga gotovo punih godinu dana nije mogla posjetiti supruga,.

Bili su izgubljeni jedno bez drugog, jer su nerazdvojni od slučajnog susreta kad su se zaljubili, na prvi pogled, krajem 1950-ih. 

Nakon što su se ponovo sreli, oboma su oči bile pune suza, a i neki od djelatnika doma nisu mogli suzdržati emocije. Snimili su video ponovnog susreta kako bi ga poslali članovima obitelji. 

Stanley je suprugu dočekao s buketom cvijeća.

- Nisam mogao vjerovati kad sam vidio Mavis, bilo je kao u snu - rekao je. 

- Bilo mi je jako drago  vidjeti Stanleyja. Toliko mi je nedostajao da sam samo zaplakala. Tako sam sretna. Nikad više ne želim biti odvojena  od njega. Osjećam se izgubljenom bez njega - rekla je Mavis.

Upoznali su se krajem 1950-ih. Mavis je bila na putu kući iz  Holts Hoiseryja, gdje je  radila, kad je ugledala Stanleyja. Pitala je tatu tko je on i rekao joj je da je stolar.  

Odmah sam znala da ću se udati za njega - priča. Vjenčali su se  početkom 1960-ih i živjeli zajedno u ulici Minnie, u Daubhillu, te kasnije preselili  na Longfield Road. Imaju dva sina, Petera i Neila, te  troje unučadi i jedno praunuče.

Mavis kaže kako je tajna dobrog braka to da partneri uvijek o svemu razgovaraju. 

 

Najčitaniji članci