Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nakon ovoga, poželjet ćete spuštati zahodsku dasku prilikom puštanja vode

Nakon ovoga, poželjet ćete spuštati zahodsku dasku prilikom puštanja vode

Čestice korona virusa mogu se raspršivati u oblaku visokom do tri metra prilikom puštanja vode, a budući da se virus može zadržati u izlučevinama sada je dobro ekstra pripaziti na higijenu

VIDEO

Niz zapanjujućih fotografija zabilježile su što se uistinu događa kada pustite vodu na wc školjci, a ne spustite poklopac.

Harpic, kemijska tvrtka, koristila je brze specijalne kamere za snimanje raspršivanja aerosolnih čestica izbačenih u zrak. Ove fotografije potiču ljude da spuste poklopac prije nego što puste vodu.

Istraživanje je otkrilo da se čestice korona virusa mogu raspršivati u oblaku visokom do tri metra jednim ispiranjem.

POGLEDAJTE VIDEO (savjeti za jak imunitet):

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:35

Istraživanje koje je provedeno na 2000 Britanaca otkrilo je da 55 posto odraslih osoba u Velikoj Britaniji ne spušta poklopac prilikom puštanja vode na WC školjci. 

Voda WC školjke ostaje kontaminirana do nekoliko ispiranja nakon što je izložena štetnim patogenima.

Korona virus je izdržljiv i može preživjeti putovanje kroz ljudski probavni sustav. Često je prisutan u stolici tjednima nakon što simptomi prestanu.

- Nikada nije bilo važnije vrijeme za dodatnu brigu oko svojih domova. Iako su rizici povezani sa širenjem klica u nehigijenskim kupaonicama visoki, rješenje za održavanje čistoće jednostavno je. Kao stručnjaci za higijenu, Harpic je na raspolaganju da pomogne svima da ostanu sigurni kod kuće - rekao je suradnik za istraživanje i razvoj iz tvrtke Harpic.

Jedno ispiranje WC školjke stvara tisuće sitnih aerosolnih kapljica koje mogu sadržavati bakterije i viruse i onečišćivati površine udaljene i šest metara, tvrde iz Harpica.

Neke čestice prisutne u vodi toaleta mogu doći do donjih dišnih putova, što može dovesti do infekcije.

Na pitanje zašto ne zatvaraju poklopac prilikom puštanja vode, glavni razlozi ispitanika su bili nesvjesnost rizika (47 posto), osjećaj straha od dodirivanja poklopca (24 posto) i općenito zaborav (15 posto).

Međutim, gotovo svi od 2000 ispitanika (95 posto) priznali su da će početi zatvarati poklopac nakon što im se objasnio mogući rizik.

Prethodno istraživanje otkrilo je da se SARS-CoV-2, virus koji uzrokuje COVID-19, može prenijeti putem fekalnih čestica.

Studija objavljena u lipnju u Lancetu identificirala je čestice virusa u izmetu bolesnika s COVID-19 gotovo pet tjedana nakon negativnog testa.

Te su čestice i dalje bile održive i mogle bi izazvati fekalno-oralni prijenos koronavirusa, upozorili su istraživači, piše Daily Mail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno