Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nakon što im prijateljice rode žene imaju veću želju za bebom

Nakon što im prijateljice rode žene imaju veću želju za bebom

Bliske prijateljice imaju velik utjecaj na ponašanje žene, a svojim ih iskustvom i potporom mogu potaknuti i na želju za djecom, osobito u 20-im godinama

Majčinstvo je zarazno, tvrde znanstvenici s talijanskog Sveučilišta Bocconi koji su otkrili da prijateljice imaju velik utjecaj na ženinu želju za djetetom. Tako one žene koje nisu razmišljale o djetetu mogu odjednom promijeniti mišljenje nakon što njezina najbolja prijateljica ili više njih rode, pokazala je studija provedena na više od 1700 žena u dobi od 17 do 30 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Taj je efekt najizraženiji kod žena nakon srednje škole. Svoj vrhunac doseže dvije godine kasnije, a potom se s vremenom smanjuje, zaključili su znanstvenici za Daily Mail.

- Odluke o planiranom potomstvu nisu samo pod utjecajem osobnih karakteristika i želja, već i društvenog kruga u kojem se žena kreće, osobito u smislu potpore - rekla je koautorica studije, Nicoletta Balbo.

U domovima i udomiteljskim obiteljima oko 3000 djece, a za posvojenje spremno samo 204
U domovima i udomiteljskim obiteljima oko 3000 djece, a za posvojenje spremno samo 204

Dodaje kako to nije ništa neobično, jer je otprije poznato da prijatelji imaju velik utjecaj na brojna ponašanja, poput pušenja, pijenja, vježbanja i druženja.

Osim toga, prijateljice su ženama bitan izvor znanja o majčinstvu i učenju kako se brinuti o djetetu, a i zajedničko iskustvo majčinstva može višestruko umanjiti stres.