Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Napravite dodatak za kavu koji će vam ubrzati metabolizam

Napravite dodatak za kavu koji će vam ubrzati metabolizam
1

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Upravitelji šuma na Islandu pozvali građane da grle stabla

Dodatak kavi za lakše mršavljenje

SASTOJCI:

*šalica od 2,4 dl

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • 3/4 šalice kokosovog ulja
  • 1/2 šalice meda
  • 1 žlica cimeta
  • 1 žlica kakaa (po želji)

PRIPREMA:

Sve sastojke dobro promiješajte, stavite u staklenku i poklopite. Svako jutro kada skuhate kavu, dodajte žličicu, dvije ovog pripravka, ali ne u vruću, već toplu kavu, prenosi Atma.

Dodatak kavi za energiju

Postoji još jedan recept, ali ovaj put se radi o dodatku za kavu koji će vas napuniti energijom. Radi se o mješavini kokosovog ulja, kakaa i prirodnog šećernog alkohola (eritritol) kojeg zovu i zdravom zamjenom za klasični šećer. 

SASTOJCI:

*šalica od 2,4 dl

  • šalica omekšanog kokosovog ulja
  • šalica kakaa
  • 3 žličice eritritola 
Kava kao saveznik ljepote: Evo što sve s njom možete raditi
Kava kao saveznik ljepote: Evo što sve s njom možete raditi

PRIPREMA:

Sve sastojke dobro promiješajte, tako da smjesa bude glatka pa je stavite u staklenku i u hladnjak da postane čvrsta. Potom staklenku smjestite u ormarić pokraj kave i dodajte u jutarnju kavu - po jednu žličicu. Miješajte dok se ne otopi.

Svako jutro se žličica te smjese doda u vruću kavu. Oni koji su iskušali ovu metodu dobivanja energije kažu da zaista pomaže, otkriva portal mindbodygreen.com.

Kakao

Kakao je bogat željezom, bakrom, magnezijem, manganom, kalijem, fosforom, cinkom i selenom. Osim toga, ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane.

Kokosovo ulje

Uloga kokosovog ulja je usporavanje probave kofeina i smanjivanje neželjenog učinka kave. Ono sadrži određene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju. Kombinacija kokosovog ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u tijelu i osigurava energiju koja je dugotrajnija i stabilnija.

Također, masne kiseline kakve su u kokosovom ulju smanjuju apetit i osjećaj gladi pa mogu doprinijeti gubitku suvišnih kilograma. Prema jednoj studiji, ljudi koji namirnice s takvim masnim kiselinama jedu za doručak, obično ručaju kasnije od onih koji nemaju takvu naviku.

Cimet

Cimet je začin koji poboljšava raspoloženje i dobro ga je uzimati što češće, u kavi i čaju ili kao dodatak jelima. Znanstveno je dokazano kako je odličan u borbi protiv crijevnih bakterija koje su povezane s depresijom.

Također, želite li izgubiti pokoji kilogram viška, češće jedite cimet. On ubrzava rad metabolizma, a brzi metabolizam znači i lakši gubitak težine. Kada kupujete cimet, najbolje je uzeti onaj cejlonski - puno je kvalitetniji i zdraviji od običnog.

Med

Med je poznat od davnina po svojim blagotvornim učincima na naš organizam i dobro ga je uzeti pomalo svaki dan. Između ostalog, dobar je za poticanje rada metabolizma.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Podsjetimo se koliko je Zemlja lijepa - opustite se i uživajte!

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

Pokretanje videa...

00:25
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise