Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Napravite keksiće za kućne ljubimce - i njima su blagdani!

Mačke će uživati u keksićima od tunjevine ili prženih jetrica, a psima u kekse stavite mrkvu, bundevu ili palentu i usitnjeno kuhano meso. U smjesu možete dodati i sjemenke

7 komentara

Konzervanse, aditive i jake začine izbjegavajte te koristite namirnice bogate omega 3 masnoćama, koje su dobre za dlaku ljubimaca. Birajte ječam, zob, proso, kvinoju i smeđu rižu. Zobene pahuljice pomiješajte s integralnim brašnom, jajem, žlicom maslinova ulja i pola naribane jabuke. Oblikujte kekse i pecite na 180°C oko 20 minuta.

Za mačke birajte manje modle pa ih pripremite od tunjevine, lososa, skuše ili pržene jetrice na maslacu. Usitnjenu ribu ili meso pomiješajte s istom količinom brašna, jajima i malo svježeg peršina. Ohlađene kolačiće poslužite ljubimcima. Za blagdanski ugođaj naribajte u kekse malo jabuke i mrkve te dodajte prstohvat cimeta.

Mnogo pasa ne podnosi laktozu, pa količinu kravljeg mlijeka u keksima smanjite ili zamijenite s bademovim ili rižinim mlijekom. Iskoristite zalihe kukuruznih i zobenih pahuljica pa ih sameljite i pomiješajte s integralnim brašnom i jajem. U smjesu možete dodati i izmiksane sjemenke buče, suncokreta, sezama i chiu.

Uz brašno, u kekse umiješajte palentu, skuhanu i pasiranu mrkvu, špinat, bundevu, brokulu, batat ili kuhano povrće iz juhe. Povežite s jajima, mlijekom ili mesnim temeljcem. Od masnoća koristite suncokretovo i maslinovo ulje te obični, kokosov ili maslac od kikirikija.

Osnovni recept za kekse od brašna, jaja i mesnog temeljca po izboru, ovisno o tome što kućni ljubimac voli, obogatite usitnjenom slaninom, komadićima mesa, sira, namazom od slanine, jetrima, ribom ili povrćem i voćem.

Pseće poslastice

Sastojci:

  • šalica (2 dl) pirea od bundeve
  • 1/4 šalice maslaca od kikirikija
  • 2 velika jaja
  • 1/2 šalice zobi
  • 2 šalice brašna
  • mrkva
  • tikvica
  • šalica baby špinata

Priprema:

Izmiksajte pire od bundeve, maslac od kikirikija i jaja. Postepeno dodavajte zobene mekinje i brašno neprestano miješajući. Ako se tijesto još lijepi pod prstima dodajte još malo brašna. Umiješajte naribanu i ocijeđenu tikvicu i mrkvu te sitno nasjeckani špinat.

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na debljinu od 1 cm. Oblikujte kekse utiskivajući kalupe tj. izrezivače za kekse i stavite ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180°C oko 20 minuta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message