Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Napravite keksiće za kućne ljubimce - i njima su blagdani!

Mačke će uživati u keksićima od tunjevine ili prženih jetrica, a psima u kekse stavite mrkvu, bundevu ili palentu i usitnjeno kuhano meso. U smjesu možete dodati i sjemenke

VIDEO

Konzervanse, aditive i jake začine izbjegavajte te koristite namirnice bogate omega 3 masnoćama, koje su dobre za dlaku ljubimaca. Birajte ječam, zob, proso, kvinoju i smeđu rižu. Zobene pahuljice pomiješajte s integralnim brašnom, jajem, žlicom maslinova ulja i pola naribane jabuke. Oblikujte kekse i pecite na 180°C oko 20 minuta.

Za mačke birajte manje modle pa ih pripremite od tunjevine, lososa, skuše ili pržene jetrice na maslacu. Usitnjenu ribu ili meso pomiješajte s istom količinom brašna, jajima i malo svježeg peršina. Ohlađene kolačiće poslužite ljubimcima. Za blagdanski ugođaj naribajte u kekse malo jabuke i mrkve te dodajte prstohvat cimeta.

Mnogo pasa ne podnosi laktozu, pa količinu kravljeg mlijeka u keksima smanjite ili zamijenite s bademovim ili rižinim mlijekom. Iskoristite zalihe kukuruznih i zobenih pahuljica pa ih sameljite i pomiješajte s integralnim brašnom i jajem. U smjesu možete dodati i izmiksane sjemenke buče, suncokreta, sezama i chiu.

Uz brašno, u kekse umiješajte palentu, skuhanu i pasiranu mrkvu, špinat, bundevu, brokulu, batat ili kuhano povrće iz juhe. Povežite s jajima, mlijekom ili mesnim temeljcem. Od masnoća koristite suncokretovo i maslinovo ulje te obični, kokosov ili maslac od kikirikija.

Osnovni recept za kekse od brašna, jaja i mesnog temeljca po izboru, ovisno o tome što kućni ljubimac voli, obogatite usitnjenom slaninom, komadićima mesa, sira, namazom od slanine, jetrima, ribom ili povrćem i voćem.

Pseće poslastice

Sastojci:

  • šalica (2 dl) pirea od bundeve
  • 1/4 šalice maslaca od kikirikija
  • 2 velika jaja
  • 1/2 šalice zobi
  • 2 šalice brašna
  • mrkva
  • tikvica
  • šalica baby špinata

Priprema:

Izmiksajte pire od bundeve, maslac od kikirikija i jaja. Postepeno dodavajte zobene mekinje i brašno neprestano miješajući. Ako se tijesto još lijepi pod prstima dodajte još malo brašna. Umiješajte naribanu i ocijeđenu tikvicu i mrkvu te sitno nasjeckani špinat.

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na debljinu od 1 cm. Oblikujte kekse utiskivajući kalupe tj. izrezivače za kekse i stavite ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180°C oko 20 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku