Lifestyle

Komentari 4

Napravite vlažne maramice kod kuće - gotove su već za 5 minuta

Napravite vlažne maramice kod kuće - gotove su već za 5 minuta

Izrađujem vlastite vlažne dječje maramice. Smatram da je ovo najbolji recept jer su gotove za pet minuta i jeftinije su od kupovnih. Potrebno je samo nekoliko sastojaka, otkrila je snalažljiva mama Joy

Vlažne maramice iz kućne radinosti mogu vam koristiti za puno toga, od brisanja bebine guze do skidanja šminke s lica.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Izrađujem vlastite vlažne dječje maramice. Smatram da je ovo najbolji recept jer su gotove za pet minuta i jeftinije su od kupovnih. Potrebno je samo nekoliko sastojaka, a to su papirnati ubrusi, kokosovo ulje i prirodni sapun za pranje tijela - kaže mama Joy koja ovakve maramice pravi redovito.

Potrebno vam je sljedeće:

Postupak:

Najbolje vam je odjednom napraviti dvije kutije domaćih vlažnih maramica, posebno ako kod kuće imate malu djecu. 

Najprije prerežite rolu na dva jednaka dijela pa potresite od sitnih komadića papira. Potom svaku polovicu ugurajte u usku, duguljastu plastičnu posudu. Te posude moraju biti uske toliko da jedva rola uđe u njih.

Nakon toga u lonac stavite žlicu kokosovog ulja, par kapi sapuna i 250 ml vruće vode. Dobro promiješajte da se kokosovo ulje otopi i izlijte u posudu s polovicom role papirnatih ubrusa. Isto ponovite i sa drugom polovicom.

Na kraju iz svake role izvucite karton koji se nalazi u sredini i vaše domaće vlažne maramice spremne su za upotrebu. Počnite ih izvlačiti iz sredine, a kad ih ne koristite, svakako ih poklopite da tekućina ne ispari.

Pogledajte u videu kako to napraviti:

POGLEDAJTE VIDEO: HRVAT KOJI JE OBORIO GUINNESSOV REKORD

 

 

Najčitaniji članci