Naša karikaturistica oduševila je svjetski poznate producente serijalom o tri male 'kučkice' | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Naša karikaturistica oduševila je svjetski poznate producente serijalom o tri male 'kučkice'

Naša karikaturistica oduševila je svjetski poznate producente serijalom o tri male 'kučkice'

Predstavljala sam svoj animirani projekt 'Salty Banana', animirani serijal o tri cure koje žive skupa. Tri male 'kučkice', točnije rečeno. Upadaju i ispadaju iz ljubavnih veza, druže se, svađaju, rekla je Mihaela Erceg

VIDEO

Mihaela Erceg (25) je mlada splitska umjetnica sa smislom za humor koji ne ostaje nezapažen. Svoj osebujan stil prenosi u ilustracije, karikature, animacije, stripove..., a s njezinim radom su dobro upoznati i čitatelji 24sata koje gotovo svaki dan oraspoloži nekom novom ilustracijom vezanom za serijal tekstova 'Na današnji dan'.

Njezin talenat prepoznali su nedavno i na prestižnom Cartoon Springboardu u Madridu, gdje su se predstavili mladi talenti u animaciji iz cijele Europe.

Kineski zid i danas skriva tijela tisuća radnika koji su ga gradili
Kineski zid i danas skriva tijela tisuća radnika koji su ga gradili

- To je bilo najveće europsko predstavljanje mladih talenata u animaciji; preciznije, talenata koji žele razviti svoje serije i filmove. Radi se o tri intenzivna dana predstavljanja projekata, seminara, razgovaranja s potencijalnim producentima i partnerima, i više. Ove godine se odvijalo u Madridu, a ja sam odma rekla da moram ići jer ipak navijam za Real. Ali sad kad su me opelješili u madridskom metrou (šta Splićanka zna šta je metro), morat ću prestat i prebacit se na Barcelonu - rekla je za portal dalmacijadanas.hr.

Split: Ilustratorica Mihaela Erceg

Otkrila je i čime je privukla pažnju u Madridu

- Predstavljala sam svoj animirani projekt 'Salty Banana', animirani serijal o tri cure koje žive skupa. Tri male 'kučkice', točnije rečeno. Upadaju i ispadaju iz ljubavnih veza, druže se, svađaju, sve što dolazi s tim 'ženskim prijateljstvima'. Serijal je komedija za odrasle, kakve su sve više popularne u svijetu - rekla je.

- Vidimo i da je Netflix izbacio odlične naslove za odraslu publiku: Disenchantment, Inside Job, Bee and Puppycat… tu je naravno i Adult Swimov genijalni Rick and Morty. Banana prati takav stil priče i animacije, a zasnovana je na mom najdražem TV formatu: sitcomima. Jedan od producenata je rekao da ga podsjeća na Prijatelje, što i je neka vibra za kojom idem - ispričala je Mihaela.

- Osobno, ja sam došla tamo ka neko malo dite koje se izgubilo. Oko mene su bili mladi talenti s budžetima, producentima, pilot epizodama… a ja došla ko siroče. Ja i moj laptop, i crteži koje imam. Odgledala sam te njihove prezentacije, s hrpom profesionalnog materijala, shvatila da ja neman ništa od toga, i onda rekla: e jebiga, šta je tu je, idem na ratište pa ako izginem, barem znam na čemu sam. Nisam puno očekivala od svog “pitcha”, al’ onda sam stala na pozornicu i, opušteno ka i uvik, krenila pričat baze. Ljude je projekt oduševio. Producenti su dolazili čestitat. Pitch je, na CartoonBrewu, izdvojen kao najbolje primljeni i zabavniji pitch - rekla je.

[CARTOON SPRINGBOARD 2022] This year, 24 projects have been selected for Cartoon Springboard! 🤩 Take a look at our...

Objavljuje CARTOONUtorak, 11. listopada 2022.

Napomenula je kako joj se javilo puno ljudi, poput nekih producenata zainteresiranih za projekt, ali još ne želi previše o detaljima, no nešto je ipak otkrila o planovima za budućnost.

Split: Prva samostalna izložba mlade autorice Mihaele Erceg 'Ne znam vam ja ništa'

- Pa evo, sad radim na pilotu Salty Banane. To je prioritet. Još prije Madrida ideja se svidila jednom mladom bračnom paru američkih spisatelja iz Los Angelesa, pa su odlučili biti producenti pilot epizode. Imam još u rukopisu drugi roman, o klesanju kamena na Braču. Prijavila sam i nekoliko projekata na HAVC, pa ćemo vidit - rekla je ova simpatična djevojka i priznala da je trenutno okupirana berbom mandarina u Opuzenu i crtanjem ilustracija za 24sata.

Veću pažnju javnosti Mihaela je privukla prije dvije godine nakon što je napravila simpatične ilustracije za kalendar naslova "Di si bija ’21? Borija se protiv kovida! Za Dalmaciju kakva je priklani bila!!!".

Split: Izložba "Di si bija '21.? Borija se protiv kovida! Za Dalmaciju kakva je priklani bila!!!"

Kaže kako je oduvijek voljela pričati priče preko papira. Sa 15 godina je crtala stripove po bilježnicama, a lani je izdala 'Knjigu godine' prepunu karikatura čija tematika su čudna slavlja tijekom godine.

Mihaela Erceg predstavila svoju knjigu na Interliberu

- Ma, otkad san bila dite, ja sam tila pisat knjige. Kako sam volila i crtati, počela sam stvarati stripove, ali književnost mi je i dalje vrlo bliska. U ovom konkretnom romanu sam spojila ne samo svoju ljubav prema književnosti, već i prema stand upu. Mozak mi uvik radi sto na sat, ispunjen je raznim idejama, i moram to izbaciti vanka - kroz koju god formu umjetnosti. “Ako prođe, prođe” je roman vedrog duha. Radi se o jednoj splitskoj priči, a prati dvojicu klasičnih Splićana, koji imaju servis koji ne radi, skoro trideset godina i roditelji ih pitaju kad će se ženit. Normalno, obojica su probali dati godinu dana na FESB-u, jer još nisam upoznala Splićanina koji nije. Valjda je 80 posto Splita odstudiralo tamo bar semestar - ispričala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'
VIDEO: NEUGODA ZVANA IMPETIGO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'

Riječ je o infekciji bakterijama Staphylococcus. Zovu ih 'slatke kraste' ili impetigo. Ova infekcija češća je kod male djece ili one oslabjelog imuniteta, no može se javiti i kod odraslih
Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'
STRUČNJAK: SVE JE VIŠE SLUČAJEVA

Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'

Čitateljica iz Zadra tvrdi kako su je u jednom zagrebačkom hotelu potpuno izgrizle stjenice. Iz hotela tvrde da su zvali firmu za dezinsekciju i deratizaciju te da nije uočena infestacija stjenicama