Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Naučite kako napraviti četiri osnovna temeljca za kuhanje

Naučite kako napraviti četiri osnovna temeljca za kuhanje

Bez obzira o kojem tipu jela se radi, temeljac je osnova dobrog okusa s kojim ćete osigurati da hrana bude nutritivno bogata. Donosimo recepte za četiri osnovna temeljca

Temeljci čine osnovu svakog slanog jela te s njima pripremamo juhe, variva, umake, podlijevamo pečenja i pripremamo rižota. Ovdje su četiri temeljca koji će vam pomoći da unaprijedite kuhinjske vještine.

Povrtni temeljac

Sastojci: luk, poriluk, mrkva, korijen i list peršina, kupus, komorač, celer, rajčica, češnjak, klinčići, lovorov list, sol, crni papar u zrnu

Priprema: Povrće operite, ogulite i narežite na komade. Stavite u lonac, prelijte vodom i dodajte začine. Kuhajte 15 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Procijedite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dašak Pariza u Zagrebu: 'Kuhao sam za Macrona, kuhanje je moj posao, ali je pilotiranje moja najveća strast' 00:48

Pileći temeljac

Sastojci: pileće kosti, pileća krilca, luk, mrkva, celer, korijen i list peršina, poriluk, šampinjoni, lovorov list, sol, crni papar

Priprema: Meso operite pod hladnom vodom, a povrće narežite na komade. Stavite sve u lonac, prelijte vodom i dodajte začine. Kada zakuha, uklonite pjenu, smanjite vatru i kuhajte još 2 sata. Ohladite i procijedite.

Kako zeleno lisnato povrće može djelovati na lijekove za sprečavanje krvnih ugrušaka?
Kako zeleno lisnato povrće može djelovati na lijekove za sprečavanje krvnih ugrušaka?

Teleći temeljac

Sastojci: teleće kosti sa srži, ostatci mesa, luk, mrkva, celer, korijen i list peršina, poriluk, šampinjoni, lovorov list, grančica timijana, sol, crni papar u zrnu

Priprema: Kosti i meso operite pod hladnom vodom, povrće narežite na komade. Stavite sve u lonac, prelijte vodom i dodajte začine. Kada zakuha, uklonite pjenu, smanjite vatru i kuhajte još 3 sata. Ohladite i procijedite.

Celery on black cutting board

Riblji temeljac

Sastojci: riblje kosti i ostatci od filetiranja ribe, luk, celer, korijen peršina, komorač, poriluk, češnjak, bijelo vino, korica limuna, lovorov list, sol, bijeli papar u zrnu

Priprema: Riblje kosti i ostatke ribe operite pod hladnom vodom. Povrće ogulite i narežite na tanke ploške. Stavite u lonac, dodajte malo bijelog vina i začine, te prelijte vodom. Kuhajte na laganoj vatri dok ne zakuha, zatim isključite vatru. Ohladite i procijedite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za četvrtak 5. prosinca: Lavu prijete sudske parnice, Ovan osvaja humorom
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za četvrtak 5. prosinca: Lavu prijete sudske parnice, Ovan osvaja humorom

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 5. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Moj fetiš mi uništava brak, ne smijem svom suprugu ništa reći'
'IMAM PRLJAVU MALU TAJNU'

'Moj fetiš mi uništava brak, ne smijem svom suprugu ništa reći'

Žena je objasnila da je inače 'prilično skromna' u spavaćoj sobi, ali da skriva 'prljavu malu tajnu' od svog muža. Priznala je da se boji da će muž smatrati njezin fetiš 'čudnim' i 'neobičnim'