Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Nazvali ga Trump: Našli moljca zlatne kose i s 'mini' penisom

Nova je vrsta dobila ime po američkom predsjedniku iz razloga koji se njemu baš i ne bi svidjeli, a ti se moljci već smatraju ugroženima jer gube svoje prirodno stanište

Moljac nazvan po Donaldu Trumpu
Foto: Screenhoot
0 komentara

Nova vrsta moljaca nazvana je po kontroverznom i među mnogima omraženom američkom predsjedniku, Donaldu Trumpu. Ti insekti najpoznatiji kao kućne štetočine su leptirići uskih krila kojih ima preko 3000 vrsta, a ova je novootkrivena vrsta nazvana je Neopalpa donaldtrumpi i živi u  u gusto naseljenom dijelu južne Kalifornije te se teško se nosi s gubitkom svog prirodnog staništa.

Istraživač koji je otkrio novu vrstu rekao je da se nada kako će Trumpovo ime privući pozornost na novu vrstu, ojačati njezin profil i potrebu očuvanja krhkog okoliša. No, dr. Vazrick Nazari rekao je i da je N. donaldtrumpi ima vrlo sličnu frizuru predsjedniku, pa mu je zbog toga i njegovo ime palo na pamet.

Donald Trump kao moljac | Autor: Screenhoot Foto: Screenhoot

"Konkretni epitet odabran je zbog sličnosti ljuskica na prednjoj strani mosta na frizuri gospodina Trumpa."

Otkriće je pronašao pregledavajući primjerke moljca koji se čuvaju u Muzeju entomologije Bohart, Sveučilište u Kaliforniji, Davis. Primijetio je kako neke ne odgovaraju nijednoj prethodno poznatoj vrsti i nakon temeljite analize shvatio je da su to nova vrsta. Osim istaknute frizure, primijetio je kako moljac ima vrlo mali penis. 

Američka vojska u Kuvajtu NA RUBU RATA Zabrinuo je svijet: Pa Trump uopće ne zna što radi u Iranu?!

Ovo nije jedina životinja nazvana po Trumpu, naime njegovo ime nosi i jedna vrsta slijepih crvolikih vodozemac - Dermophis donaldtrumpi.

Crvić bez nogu pronađen je u Panami, a Bell je objasnio da je inspiraciju za ime životinji dobio jer je vodozemac donaldtrumpi sklon gurati glavu pod zemlju, baš kao i njegov američki imenjak Donald Trump, koji se isto ponaša kada se potegne pitanje globalnog zatopljenja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message