Lifestyle

Komentari 0

Nazvali ga Trump: Našli moljca zlatne kose i s 'mini' penisom

Nazvali ga Trump: Našli moljca zlatne kose i s 'mini' penisom

Nova je vrsta dobila ime po američkom predsjedniku iz razloga koji se njemu baš i ne bi svidjeli, a ti se moljci već smatraju ugroženima jer gube svoje prirodno stanište

Nova vrsta moljaca nazvana je po kontroverznom i među mnogima omraženom američkom predsjedniku, Donaldu Trumpu. Ti insekti najpoznatiji kao kućne štetočine su leptirići uskih krila kojih ima preko 3000 vrsta, a ova je novootkrivena vrsta nazvana je Neopalpa donaldtrumpi i živi u  u gusto naseljenom dijelu južne Kalifornije te se teško se nosi s gubitkom svog prirodnog staništa.

Istraživač koji je otkrio novu vrstu rekao je da se nada kako će Trumpovo ime privući pozornost na novu vrstu, ojačati njezin profil i potrebu očuvanja krhkog okoliša. No, dr. Vazrick Nazari rekao je i da je N. donaldtrumpi ima vrlo sličnu frizuru predsjedniku, pa mu je zbog toga i njegovo ime palo na pamet.

Donald Trump kao moljac

"Konkretni epitet odabran je zbog sličnosti ljuskica na prednjoj strani mosta na frizuri gospodina Trumpa."

Otkriće je pronašao pregledavajući primjerke moljca koji se čuvaju u Muzeju entomologije Bohart, Sveučilište u Kaliforniji, Davis. Primijetio je kako neke ne odgovaraju nijednoj prethodno poznatoj vrsti i nakon temeljite analize shvatio je da su to nova vrsta. Osim istaknute frizure, primijetio je kako moljac ima vrlo mali penis. 

Ovo nije jedina životinja nazvana po Trumpu, naime njegovo ime nosi i jedna vrsta slijepih crvolikih vodozemac - Dermophis donaldtrumpi.

Crvić bez nogu pronađen je u Panami, a Bell je objasnio da je inspiraciju za ime životinji dobio jer je vodozemac donaldtrumpi sklon gurati glavu pod zemlju, baš kao i njegov američki imenjak Donald Trump, koji se isto ponaša kada se potegne pitanje globalnog zatopljenja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci