Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
81 komentara

Ne bacajte omote od maslaca, korisni su za mnogo toga doma

Nakon što pojedete maslac, omot sačuvajte, presavijte na pola i stavite u zamrzivač. Po potrebi ih vadite i koristite za različite potrebe kada vam treba samo malo maslaca

Foto: Dreamstime

Većina nas će baciti masni omot s maslaca iako vidimo da na njemu ima još tragova ovog namaza. No ovi papirići zapravo imaju još gomilu maslaca na sebi koji vam mogu koristiti, a njihovim bacanjem realno bacamo i novac. 

Zato, umjesto da ga bacite, sačuvajte ove papiriće u plastičnoj vrećici i stavite u zamrzivač, preporučuje Reader's Digest. Mogu vam koristiti za male stvari u kuhanju, poput namašćivanja plehova ili tava. Mogu vam poslužiti i za prženje laganih jela poput palačinki. 

No s ovim papirićima možete odvojiti zamrznutu hranu koju želite vaditi komad po komad, npr. batake, burgere ili povrće. Tako nećete morati odmrzavati sve ili se mučiti s razdvajanjem, samo ih stavite između komada. 

Male uštede mogu vam puno značiti u svakodnevnom budžetu. 

Još trikova s masnim papirom od maslaca:

  • Namažite nož papirom od maslaca prije rezanja torte. Lakše će je i ljepše sjeći, pogotovo ako su u pitanju sladoled-torte. 
  • Koristite za namašćivanje plehova ili tava.
  • Papir preklopite na pola tako da se masne strane spoje. Stavite ih u zamrzivač.
  • Koristite ih za razdvajanje hamburgera, pljeskavica ili pečenih palačinki koje želite zamrznuti. 
  • Želite li peći krumpire u ljusci, možete ih staviti u svaki od ovih papirića kako bi dobili malo dodatnog okusa.
  • Možete njima obložiti kalupe za muffine.
  • Mogu poslužiti i kao omoti za domaće karamele. 
  • Nakon što ispečete kruh ili peciva prekrijte ih papirićima maslaca da upiju dio maslaca što je u njima ostao. 
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message