
Ovaj recept je odlično rješenje ako vam ostane viška pire krumpira. U smjesu koja se spominje u receptu možete dodati i nešto svoje, recimo sitno isjeckanu slaninu ili naribanu tikvicu
Sastojci:
*šalica od 2,4 dl
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a kalup za muffine malo nauljite. Potom u velikoj posudi pomiješajte pire krumpir, jaje, 3/4 šalice sira i 2 žlice nasjeckanog vlasaca. Posolite i popaprite.
Rasporedite smjesu u kalup pa pecite oko pola sata, dok ne postanu zlatno smeđi po rubovima pa ih pospite ostatkom sira i vratite u pećnicu da se sir otopi, dvije do tri minute. Izvadite ih, pospite preostalim vlascem i poslužite tople.
Savjet: Odlučite li u smjesu staviti malo naribanih tikvica, dodajte malo brašna.
Pogledajte u videu kako ih napraviti: