Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ne idite u krevet gladni

Ne idite u krevet gladni: Nećete smršavjeti i bit ćete nervozni

Preskakanje večere ako želite skinuti višak kilograma, ili ste jednostavno preumorni da biste si pripremili nešto za jelo, nije pametna odluka, kažu stručnjaci

VIDEO

Ako preskočite večeru osjećaj gladi može vas dugo držati budnima, ili vam poremetiti san, pa stručnjaci upozoravaju da na spavanje ipak ne bismo smjeli ići gladni. 

POGLEDAJTE VIDEO: Odabir karijere i inteligencija povezani su sa količinom sna

Pokretanje videa...

Ranoranilac ili noćna ptica 01:11

Evo razloga koji se navode u prilog toj tezi:   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Visoka razina stresa

Ako se možete organizirati tako da osigurate 7 do 9 sati noćnog sna, to je odlična stvar, pogotovo ako ste preopterećeni obavezama i pod stresom. Dobar san ključan je za obnovu energije, koja će omogućiti tijelu da se nosi s velikom količinom stresa. No osjećaj gladi može vas omesti u tome da na večer brzo 'otputujete' u zemlju snova, te da spavate bez buđenja, a nedostatak sna ili isprekidani nekvalitetan san, vode samo u - još više stresa. 

Promjene raspoloženja

Nedostatak sna može imati nepovoljan utjecaj na vaše raspoloženje, odnosno velika je vjerojatnost da ćete se idući dan osjećati nervozno. No, na to može utjecati i činjenica da vašem tijelu nedostaje ugljikohidrata, koji su vrlo važni u proizvodnji hormona sreće - serotonina. To može biti problem naročito ako patite od anksioznog poremećaja ili kliničke depresije, no odlazak u krevet bez večernjeg obroka ni za koga nije pametna odluka.

Nedostatak energije

Bez večere, idući dan biste se mogli probuditi iscrpljeni. Stvar je u tome da niste osigurali dovoljno energije za sve tjelesne sustave koji funkcioniraju i dok čvrsto spavamo. Ponekad se taj nedostatak energije ne može namiriti niti kvalitetnim doručkom.

Dreamstime

Nakupljanje novih kilograma 

Ako mislite da ćete uz preskakanje večere doći do toga da skinete višak kilograma, razmislite još jednom. Naime, stručnjaci kažu da tako jedino možete natući nove kilograme. Prije svega, nedostatak energije za funkcioniranje tijela noću može dovesti do usporavanja metabolizma, a usporeni metabolizam usporava mršavljenje. Opet, manjak sna čini nas nervoznima i proždrljivima, što vodi prejedanju i - nakupljanju kilograma. 

Što trebamo činiti?

Potrudite se zdravo večerati prije nego što odete u krevet. No to bi trebalo obaviti barem dva do tri sata prije spavanja, kako biste izbjegli probleme. Naime, kasna večera može izazvati žgaravicu, refluks i druge probavne probleme, prenosi Health Digest. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje