Lifestyle

Komentari 51

Ne mogu im odoljeti: Ženama su draži gitaristi nego sportaši

Ne mogu im odoljeti: Ženama su draži gitaristi nego sportaši

Glazbenici zrače posebnim šarmom na koji žene "padaju", pa čim vide gitaru uz njih pretpostavljaju da su zanimljivi, strastveni, intelektualci, ali i frajeri u društvu

Žene će u odabiru između poslovnog čovjeka, sportaša i gitarista najčešće odabrati ovog zadnjeg, jer njegova profesija otkriva da je on uzbudljiv, zanimljiv i strastven, pokazala je studija francuskog Sveučilišta Paris. Oni su troje muškaraca za koje su žene prethodno ocijenile podjednako atraktivnima poslali na ulicu kako bi prikupili što više brojeva telefona pripadnica ljepšeg spola s jednakim "uletom". Prvom su kao rekvizit dali gitaru, drugome sportsku torbu,a  treći nije imamo rekvizit već je izgledao poslovno.

Onaj sa sportskom torbom uspio je tek od devet posto žena kojima je pristupio dobiti broj telefona, dok je poslovni muškarac bio uspješan u 14 posto situacija. Daleko najuspješniji je bio gitarist, koji je od njih 100 šarmirao 31 ženu, piše Handbag.

Istraživači tvrde kako je glazbeni talent dokazano velik adut u osvajanju žena, a sa psihološkog gledišta taj instrument asocira na muškarca s velikim intelektualnim sposobnostima, brojnih interesa te cijenjenog u društvu u kojem se kreće.

Najčitaniji članci