Obavijesti

Lifestyle

Komentari 186

Ne voli se tuširati ni prati zube: 'Higijena mi je najmanje važna'

Ne voli se tuširati ni prati zube: 'Higijena mi je najmanje važna'

Spisateljica i novinarka iz Essexa, Annabel Fenwick Elliot, kaže kako se rijetko kad tušira jer ne voli osjećaj hladnoće, rijetko kad pere zube jer joj hrana onda nema dobar okus te se rijetko kad češlja

VIDEO

Ponosna sam što sam 'odvratna', kaže Annabel Fenwick Elliott, 35-godišnja spisateljica koja se rijetko tušira jer ne voli osjećaj vlage i hladnoće, ne koristi dezodorans i ne pere zube.

POGLEDAJTE VIDEO: Voli svoj prirodan miris

Pokretanje videa...

Ne voli se tuširati ni prati zube: 'Higijena mi je najmanje važna' VIDEO

Annabel Fenwick Elliott iz Essexa, živi sama na selu sa psom i postala je popularna na TikToku nakon što je otkrila da joj higijena nije prioritet. Priznaje da se često ne tušira i ne pere zube kada joj zaručnik nije kod kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dok njezin zaručnik radi u inozemstvu, ona kao samozatajni introvert rijetko viđa druge ljude. Spisateljica priznaje da svoju dugu kosu rijetko češlja, zaboravlja često oprati zube jer joj se nakon toga ne sviđa okus njezine hrane. Svoje postupke svodi na 'lijenost' i uvjerenje da stalno tuširanje i pranje kose potiču, kako kaže, 'taština i dobre reklamne kampanje', a ne 'biološka nužnost'.

Žena snagator: Bicepsima gnječi voće, a stražnjicom lomi olovke
Žena snagator: Bicepsima gnječi voće, a stražnjicom lomi olovke

Annabel je objašnjavajući zašto je čistoća 'na samom dnu njezine liste prioriteta' prikupila više od pola milijuna pregleda na TikToku.

- Mogli biste pretpostaviti, s obzirom na to da nisam ljubitelj sapuna, da se rijetko češljam, često zaboravim oprati zube i ponekad se ne tuširam tjedan dana, da sam beskućnica, ovisnik ili psihički poremećena. Ja nisam ništa od toga, ali izbjegavam se prati. To je moj izbor - objašnjava ona.

Radi od kuće i živi sama na selu sa psom.

- Mog psa nije briga kako izgledam. I iskreno, lijena sam. Jedini put kada koristim dezodorans je ako idem u trgovinu. Vlastita čistoća mi je na samom dnu liste prioriteta. I čini se da nisam sama - kaže spisateljica.

Prošlog vikenda otvorila je TikTok račun, koji joj služi uglavnom kao vježba da se bolje osjeća pred kamerom, da vidi što može poboljšati, budući da je i novinarka koja ponekad komentira uživo, piše Daily Mail.

- Nisam očekivala da će netko gledati moje banalno mrmljanje. Uoči svoje prve objave razmišljala sam da li bih se možda trebala našminkati po prvi put nakon tko zna koliko dugo, ili barem počešljati kosu, ali na kraju sam odlučila da neću. Kao što smo već ustanovili, lijena sam - kaže Annabel.

Počela je pričati o prvoj stvari koja joj je pala na pamet, krenula je objašnjavati svoju neurednost.

- Na moje zaprepaštenje, u manje od tjedan dana imala sam više pola milijuna pregleda na videima u kojima dokumentiram svoje ludorije, a što je još više iznenađujuće, velika većina komentara ide u prilog tome. Što sugerira da nisam baš tako nenormalna kao što sam oduvijek mislila - priznaje ona.

- Ne tuširati se svaki dan znači ne mijenjati se svaki dan, što je meni u redu. Ne češljam kosu, nego je samo skupim u punđu na vrhu glave kada se počne previše petljati. Ne koristim dezodorans ili antiperspirant. Možda sam podsvjesno postala žrtva glasina da mazanje kože svim tim kemikalijama nekoliko puta dnevno nije dobro za nas, a može biti čak i loše - dodaje.

Prema njezinim riječima, jedina smo vrsta koja se želi riješiti svog prirodnog mirisa.

- Štoviše, veterinari nam govore da ne kupamo svoje ljubimce redovito, jer to narušava ravnotežu njihove kože i ometa prirodna ulja koja su dobra za njihovu dlaku. I nismo uvijek bili toliko opsjednuti pranjem tijela - ističe Annabel.

Tip s 8 žena odustao od sustava rotacije u spavaćoj: Radimo na djeci pa nema mjesta pravilima!
Tip s 8 žena odustao od sustava rotacije u spavaćoj: Radimo na djeci pa nema mjesta pravilima!

- Veći dio ljudske povijesti kupke su bile naporan zadatak rezerviran samo za samo bogate, a tuširanje je popularizirano tek sredinom 19. stoljeća. Što ne znači da bismo se svi trebali ponašati kao psi ili srednjovjekovni seljaci, samo da je naša suvremena prisila čišćenja vjerojatno više povezana s taštinom i dobrim reklamnim kampanjama nego što je biološka nužnost. Ne živimo dulje i manje se razbolijevamo zbog šampona i dezodoransa, nego čiste pitke vode i moderne medicine - objašnjava spisateljica.

Manje je ponosna na činjenicu da rijetko pere zube, što je preporučeno raditi dva ili tri puta dnevno.

- Ne volim to raditi ujutro, jer kad jedem hrana mi poprima drugačiji okus - kaže ona i dodaje kako se obično kasno sjeti da je to zaboravila učiniti, a već dođe vrijeme za drugi obrok. U najboljem slučaju četka ih jednom dnevno.

Želi istaknuti da nije toliko aljkava i da se ne ponaša tako ispred drugih.

- Kad sam živjela u Londonu i radila u uredu, tuširala sam se većinom radnim danima, nanosila toniziranu hidratantnu kremu i barem koristila suhi šampon. Kad je moj zaručnik, koji trenutno radi u inozemstvu, kod kuće, perem zube dva puta dnevno i toleriram svoj obrok s okusom paste za zube. Ali čim on ode, ja postanem kao pustinjak, sve poništavam - ističe Annabel. 

Odlične navike žena starijih od 40 koje mogu pomoći i mlađima
Odlične navike žena starijih od 40 koje mogu pomoći i mlađima

- Moja četka za kosu skuplja prašinu, tuš postaje usamljen, a moja perilica rublja se pita što je učinila da me uvrijedi - objašnjava spisateljica.

Dobrodošlicu, koju je dobila na TikToku, objašnjava ili rezultatom koji je povezuje s drugim ljudima koji su joj slični ili je dokaz da su, budući da je nedavna pandemija većinu nas učinila asocijalnima i vezanima za kuću, mnogi shvatili koliko je oslobađajuće odbaciti beskrajno dotjeravanje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara