Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Nemogući izgledi: I drugo im se dijete rodilo na dan 29. veljače

Rijetkost je da se dijete rodi 29. veljače - no što kažete na to da netko ima dvoje djece, i oboje se rode tada? Mogućnosti za to su astronomski male, no upravo to se dogodilo bračnom paru Demchak

VIDEO

Da grom može udariti dva puta u isto mjesto na svojoj su koži iskusili Lindsay i Dane Demchak iz Brooklyna, koji su ponosni roditelji dvoje djece, oboje rođenih 29. veljače - u razmaku u četiri godine.

Pokretanje videa...

01:05

Dan koji se dodaje u prijestupnoj godini svakako je zanimljiv rođendan, a Lindsay je prvo rodila sina Omrija 29. veljače 2016. Prošlog vikenda njihovoj se obitelji pridružila i kćer Scout. Ona je tako rođena 29. veljače 2020. godine, piše CNN.

Sva značenja 29. veljače - da ga nema zimu bi imali u lipnju
Sva značenja 29. veljače - da ga nema zimu bi imali u lipnju

- Duboko u sebi željela sam da se tako nešto dogodi i uvijek sam se šalio sa svojom ženom da će nam i kćer biti rođena tada. Drugi su nam rekli da su izgled nešto tipa 1 na 2 milijuna, pa nekako nisam vjerovao da je to moguće - rekao je Dane.

Pobijedili vjerojatnosti

No, ono što par nije očekivao je da će njihova kćer stići tako rano. Zapravo su im liječnici rekli kako bi se Scout trebala roditi 4. ožujka, no ona je ipak požurila podijeliti svoj rođendan s bratom. Obitelj je upravo postavila ukrase za Omrijev rođendan kada je Lindsay dobila trudove rano ujutro. 

- Ponovno 29. veljače, ma nema šanse - rekao je Dane. No, Lindsay je ipak rodila i to slatku djevojčicu tešku 3,2 kilograma.

Što se tiče toga kad će obitelj slaviti dječje rođendane, par ne brine - Omrijev rođendan namjeravaju slaviti 28. veljače svake godine, dok će Scoutin obilježavati 1. ožujka, jer čemu se veseliti tek jedan dan u godini kad mogu dva?

Tri sestre rodile su četvero djece - gotovo u isto vrijeme
Tri sestre rodile su četvero djece - gotovo u isto vrijeme

- Nadam se da će djeca tu tradiciju nastaviti kroz svoj život i da će ih činjenica da su rođeni na isti dan dodatno zbližiti - rekao je Dane.

Oni nisu jedini u obitelji koji imaju rođendan u veljači, naime Lindsay je rođena 26. veljače, a njena majka 28. veljače. Pridodaju li proslavama i Valentino koje se obilježava 14. tog mjeseca, Demchaksima bi to mogao biti iscrpljujuć mjesec, no oni mu se svakako vesele.

Dosadašnji rekorderi

U obitelji Keogh, Peter Anthony rodio se 29. veljače u Irskoj 1940. godine. Njegov sin, Peter Eric, rodio se na prijestupni dan 24 godine kasnije, 1964. godine u Velikoj Britaniji. Peterova kćer Bethany Wealth također se rodila 29. veljače u Britaniji 1996. Oni su jedina obitelj prema Guinessovoj knjizi rekorda koja provjereno ima tri generacije rođene 29. veljače. 

Obitelj Henriksen iz Norveške ima najviše članova obitelji koji su se rodili na današnji dan. Karin Henriksen rodila je troje djece 29 veljače, kćer Heidi 1960., te sinove Olava i Leif-Martina 1964. i 1968.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru