Lifestyle

Komentari 6

Neobična stvarna mjesta koja izgledaju poput optičke iluzije

Neobična stvarna mjesta koja izgledaju poput optičke iluzije

Prekrasne prirodne ljepote koje izgledaju kao optičke iluzije očaravaju sve posjetitelje. Cesta Atlantik i Njemački most samo su neka od mjesta koje uživo izgledaju potpuno drugačije

Cesta Atlantik

Slikovita cesta u Norveškoj izgleda kao da se spušta u nebo. Most je u stvarnosti zakrivljen prema dolje, ali uhvaćen iz pravog kuta, izgleda kao opasna optička iluzija. 

Slane površine u Boliviji

Kada se slane ravne površine u Boliviji prekriju tankim slojem vode, površina postaje reflektirajuća i čini se kao da svaka osoba ili stvar na njima jednostavno pluta. 

Magnetsko brdo

Magnetsko brdo je gravitacijsko brdo u blizini Leha u gradu Ladakh u Indiji. Zbog svoje okoline, čini se da se naginje prema gore, ali zapravo se naginje prema dolje. Jedna od teorija kaže kako postoji jaka magnetska sila koja proizlazi iz brda i vuče vozila prema njemu kad voze na cesti.

Otok Mauricijus

Na slici izgleda kao da ispod otoka pada slap, ali u stvarnosti to nije tako. Ova optička iluzija zapravo je samo pijesak odbačen sa podvodne stijene zvane Mascarene. 

Njemački most Rakotz

Ovaj je most sagrađen u Njemačkoj 1860. godine. Izgrađen je u savršenom polukrugu, tako da kada ga svjetlost pogodi na pravom mjestu, most izgleda kao neprekinuti krug.

Nacionalni park Namib-Naukluft

Ova prirodna optička iluzija izgleda kao slika. Afričko drvo života ostaje stajati radi suhe klime. Zbog kontrasta između bijelog poda, tamnih stabala i sunca koje se odbija, ne izgleda kao dio prirode. 

Stijene Paria Canyon 

Optička iluzija u Arizoni poznata je kao val. Pruge na stijeni odbacuju vašu percepciju dubine, zbog čega je teško odrediti oblik stijene.

Jezero Sørvágsvatn

 Jezero na Farskim otocima između Islanda i Norveške izgleda kao da sjedi iznad oceana. U stvarnosti, jezero je oko 90 metara iznad mora i ima vodopad koji ulazi u ocean, ali kad se snima iz pravog kuta, izgleda veličanstveno. 

Stijena Telegrafo

Stijena u Brazilu savršeno je mjesto za prevaru prijatelja da misle kako ste imali odmor ispunjen opasnim izletima. Ono što ne možete vidjeti je da se druga ravna stijena nalazi samo oko tri metra ispod.

Vodopad Horsetail

Prekrasna optička iluzija u vodopadu koji pada niz stijenu El Capitan u nacionalni park Yosemite. Krajem veljače pri zalasku sunca, vodopad odražava zalazeće sunce, zbog kojeg izgleda kao da gori, piše Reader's Digest

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci