Lifestyle

Komentari 1

Nepoznato o Manolu Blahniku: Odrastao na plantaži banana, bio student prava...

Nepoznato o Manolu Blahniku: Odrastao na plantaži banana, bio student prava...

Dizajner koji je popularizirao salonke u bojama, ukrase na štiklama i općenito početkom ovog stoljeća razvedrio svijet cipela s visokim potpeticama, kao mladić se se pripremao za jedan drugi posao

Manolo Blahnik ima 78 godina te je jedan od najutjecajnijih svjetskih dizajnera cipela. Manolice je nosila i Carrie, odnosno Sarah Jessica Parker u seriji 'Seks i Grad', koja je dodatno ojačala njegovu poziciju na svjetskoj modnoj sceni.

1. Odrastanje na plantaži

Blahnik je rođen na Kanarskim otocima, obitelj mu je imala plantažu banana, na kojoj je odrastao. Puno ime mu je Manuel “Manolo” Blahnik Rodriguez.

POGLEDAJTE VIDEO: Ručno rađene cipelice za najmlađe

2. Talent na mamu

Njegova je majka izrađivala ručno rađene kanarske espadrile, a Manolo je kao dječak sjedio pored nje i pomagao joj u tom kreativnom poslu.

3. Upisao je pravo

Manolo se kao mladić nije pripremao za ovaj posao, naime, upisao se na pravo, planirao se baviti politikom.

Iako, nije to bila njegova želja, već su ga roditelji poslali na studij u Ženevu, stoga se ubrzo prebacio na studij umjetnosti u Parizu.

4. Prvo je radio - muške cipele

Početkom sedamdesetih Manolo je krenuo u svijet dizajna, prvo je radio u londonskom butiku Zapata, gdje je kreirao muške cipele.

Ubrzo shvativši da na njima ne može izraziti vlastite ideje, prebacio se na ženske štikle. Ostalo je povijest.

5. Kod kuće ima čak 10.000 pari

Manolo živi u kući u kojoj drži desetak tisuća pari cipela, tu su razni modeli s njegovim kreativnim potpisom, piše All Women's talk.

Najčitaniji članci