Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

Nerealna očekivanja i nevjera "krivci" su za raspad brakova

Nerealna očekivanja i nevjera "krivci" su za raspad brakova
1

Nevjera je izdaja povjerenja, nerealna očekivanja tjeraju nas da prerano odustanemo kao i nezrelost, a nejednaka podjela poslova i odgovornosti može biti frustrirajuća

VIDEO

Više od polovice brakova raspalo se zbog nevjere. Ona može biti posljedica nedostatka seksa, dosade ili ljutnje kojom želite napakostiti partneru. Prevara je izdaja veze i povjerenja kao i svega što ste zajednički gradili zbog čega ju partner teško oprašta, objasnila je stručnjakinja za veze Ruth Houston.

Česte svađe

Brak mijenja vaš dosadašnji način života i unosi određene novine što može uzrokovati nesporazume. Problemi nastaju dok se sitne razmirice pretvore u velike probleme koje nikako ne možete riješiti. Odjednom se pitate kako to niste primijetili prije nego ste se vjenčali, no činjenica je da se vaš partner nije uvelike promijenio već su se promijenila vaša očekivanja. 

Čim naučite poštovati tuđe mišljenje naročito ono koje se razlikuje od vašeg, lakše ćete riješiti sve probleme, tvrdi bračni savjetnik Clinton Power. 

Prerani ulazak u brak

Iako se na početku braka sve čini idilično, brojni parovi s vremenom shvate da ipak nisu spremni na takav korak. Oni su jednostavno prebrzo uletjeli u brak zato što su imali posve drugačiju sliku zajedničkog života, a čim se ona nije ostvarila, traže izlaz u razvodu. Takva nezrelost uzrokuje svađe i bračne nevjere. 

Nerealna očekivanja

Brojne romantične komedije stvorile su krivu predodžbu o braku, pa ne čudi što se parovi razočaraju jer nije sve kao u bajci. Oni očekuju da im partner riješi sve probleme, da radi kućanske poslove bez imalo prigovora i da se s njima slaže oko svega. No ta očekivanja nisu nimalo realna, pa želite li bolji odnos s partnerom prestanite živjeti u svijetu snova. Brak podrazumijeva dvoje ljudi koji različito razmišljaju i imaju različite ukuse, no upravo one obogaćuju vaš odnos. 

Nejednakost

Ako jedan partner ima više odgovornosti nego drugi to može uzrokovati niz problema, naročito ako se onaj drugi ni ne trudi pomoći. Njegovo nepomaganje oko kućanskih poslova ili donošenja odluka može biti jako frustrirajuće jer znači da se samo jedno od vas trudi da bi vaš brak uspio. Brak bi trebao biti partnerstvo, a to znači jednaka podjela obaveza i odgovornosti.  

Zlostavljanje

Emocionalno i fizičko zlostavljanje također je jedan od najčešćih razloga za razvod. Oni koji su zlostavljani trebaju smoći snage i prekinuti taj ciklus, zato što to nije ljubav. Prije nego li podnesu zahtjev trebaju se pobrinuti da su na sigurnom. Najbolje je povjerite se bliskim ljudima i zatražite pomoć kako im nasilnik ne bi mogao nauditi, savjetuje Power.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith