Lifestyle

Komentari 3

Nešto novo: Od grana izradite sami božićno drvce u teglici

Nešto novo: Od grana izradite sami božićno drvce u teglici

Lijepo i praktično: Ne kupujte božićno drvce, nego radije uzmite teglu, grane, spužvu i ukrase pa ga sami napravite u veličini i obliku kako vam odgovara

Umjesto kupovine gotovog bora, pokušajte ove godine sami izraditi božićnu jelu pomoću borovih grančica. Postupak izrade objasnila nam je cvjećarka Adrijana Petrlić, vlasnica cvjećarnice LAT art na zagrebačkim Vrbanima. Njezina mala cvjećarnica pravo je malo carstvo ženstvenog shabby chic stila u koji se odlično uklapaju njezini elegantni cvjetni buketi i aranžmani. Njezin je moto “manje je više” pa je za naš prilog izradila malu jelu s jednostavnim ukrasima koja se može lako smjestiti u svaki prostor. Za izradu će vam trebati tegla ili vaza za cvijeće. 

Ona je koristila bijelu jednostavnu vazu za cvijeće koju je uz rub ukrasila mahovinom, a vi odaberite posudu prema želji. Nabavite dvije zelene cvjećarske spužve i namočite ih u vodu. Možete koristiti bilo koje zimzeleno drveće, a Adrijana je odabrala silver bor jer mu se, kako kaže, iglice toliko ne rasipaju nego samo osuše. U božićne dekoracije uvijek je dobro dodati malo crvene boje pa će se i crvene bobice božikovine odlično uklopiti uz zelenilo bora. Osim ilexa, mogu se staviti i druge grančice s crvenim bobicama koje uspijete pronaći. Povremeno možete dodati vode u spužvu pa će vaš bor trajati dulje od običnog jer će grančice stalno piti vodu iz spužve i kasnije se osušiti, ističe Adrijana. 

- Bor je sad spreman za kićenje. To je moj najdraži dio - govori naša kreativna cvjećarka Adrijana koja je za ukrašavanje bora pripremila medene kekse. 

Na medenjacima je napravila rupice kroz koje je provukla špagu i zavezala za grančice bora. Naš bor ima prirodni izgled, ali ga vi prema želji možete dodatno ukrasiti mašnama, kuglicama i ukrasnim trakama.

Najčitaniji članci