Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Nevjerojatni dvorci iznajmljuju se po cijeni od 50 kuna na noć

Iako se čini da takav smještaj može biti jako skup, mnogi dvorci nude se po vrlo prihvatljivim cijenama, ako rezervirate smještaj za 10 do 20 osoba. Cijene se kreću od 50-ak kuna na više

VIDEO

Internetske stranica na kojima se mogu pronaći nekretnine za najam,  poput Airbnb-a i HomeAway-a nude boravak u raznim vrstama smještaja, od malih mobilnih kućica, pa do dvoraca. Mnogi su dvorci iznenađujuće pristupačni po cijeni, pogotovo ako putujete s velikom grupom prijatelja, pa možete podijeliti trošak. 

Najluksuzniji dvorci na svijetu u kojima možete i prespavati
Najluksuzniji dvorci na svijetu u kojima možete i prespavati

Tako preko Preko stranica HomeAway i Airbnb možete rezervirati boravak  u srednjovjekovnim dvorcima u Irskoj, Engleskoj, Belgiji i Španjolskoj. Na raspolaganju vam je čak i francuski dvorac koji će samo preko HomeAway-a košta 12,83 dolara po noći, za grupu od 15 osoba. 

Evo koji se sve dvorci ovih dana nude: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dvorac u Irskoj iz 13. stoljeća

Ovo imanje proteže se na sedam jutara parka i šume u Galwayu u Irskoj. Nudi smještaj za 12 osoba, a do njega se dolazi brodom po jezeru. Unutrašnjost dvorca ukrašena je tapiserijama sa slikama antičkih kraljeva i viteza. Trošak noćenja iznosi 231 dolar, ili 1550 kuna, što je nešto manje od 20 dolara (130 kuna) po osobi (kad u njemu boravi 12 osoba), a ako ga želite rezervirati, treba imati na umu da je to cijena za boravak od najmanje četiri noćenja. 

Soba s pogledom na ocean

Smješten u parku u blizini mora, dvorac u Lannionu u Francuskoj gostima nudi pogled na zelenilo i ocean. Ima sedam spavaćih soba i dnevni boravak, kao i bazen na imanju. Cijena smještaja je 28,13 dolara po noći, ako cijenu dijeli 15 gostiju. Minimalni boravak je tri noći. 

Autentični francuski dvoraz za 50 kuna

Jedno krilo u dvorcu u selu Mortagne-au-Perche, u francuskoj pokrajini Normandiji, dostupno je za najam, a smjestiti se može čak 16 ljudi. Ima igraonicu, sobu s projektorom za gledanje filmova ili prezentacije, a na imanju se nalazi i tenisko igralište.

Cijena je 112 dolara na noć, odnosno oko 750 kuna, što za 16 osoba ispada oko 7 dolara, ili 50-ak kuna, na noć. 

Renovirana crkva u Kanadi

Izvorna crkva, sagrađena prije 100 godina danas je preuređena u dvorac i služi kao luksuzno izletište za 12 osoba. Nalazi se u blizini plaže u Ontariju u Kanadi, a ima sobu sa stolom za biljar, igraonicu sa stolnim nogometom. Može primiti 12 osoba, a ako je smještaj  u potpunosti pun, po osobi stoji oko 20,75 dolara, odnosno oko 140 kuna po noćenju. Ako ostajete cijeli tjedan, cijena se snižava za 25 posto. 

Srednjovjekovni engleski dvorac

Ovaj dvorac u zapadnom Ashtonu, u Engleskoj, predstavlja spoj srednjovjekovne arhitekture i modernog namještaja. Rezervacija smještaja podrazumijeva ekskluzivan pristup dvorcu, zemljištu i dodatnom smještaju u manjem prebivalištu na objektu. Domaćini preporučuju smještaj za bijeg od svakodnevice i vraćanje u srednjovjekovno razdoblje. Ako smještaj rezervira 12 osoba, koliko ih u dvorcu mogu primiti, cijena je samo 12,31 dolar, ili oko 80 kuna po osobi za noć. 

Španjolski dvorac na brdu 

Dvorac smješten u Llaésu, u Gironi u Španjolskoj, i dalje ima srednjovjekovni šarm. U kući može spavati više od 16 gostiju, tako da može biti dobar izbor za velike zabave. Ako je u dvorcu smješteno 16 osoba, cijena po osobi iznosi 24 dolara, odnosno oko 160 kuna za noć. 

Talijanski dvorac s bazenom

Sagrađen u 19. stoljeću, Castelo Claves smješten je na Siciliji, u Italiji. Ima vlastiti bazen i pogled i prema moru i prema planinama. Prima do 10 gostiju, a ako je smještaj popunjen, cijena po osobi iznosi oko 36 dolara za noć, odnosno oko 240 kuna. Minimalni boravak je tri noćenja. 

Kućica u okviru francuskog dvorca

Dvorac Montmelas, smješten u Francuskoj, u jednome od tornjeva ima trosobnu kućicu u kojoj se može smjestiti 12 gostiju. Dvorac ima i privatni park i u blizini je grada. Kućica stoji oko 90 dolara na noć, ili nešto više od 500 kuna, ako ju koristite sami. 

Kuća s privatnim vrtom

Iako dvorac u Normandiji nije namijenjen iznajmljivanju, kuća na imanju u njegovoj blizini može primiti do 10 gostiju. U potpunosti je renovirana u modernom stilu, s modernim kupaonicama i walk in tuševima. Smještaj stoji 20 dolara po osobi za noć, odnosno oko 130 kuna.

Komfor za 20 osoba 

I spavaće sobe i kupaonice ovog dvorca u Mussy-sur-Seine u Francuskoj preuređene su 2010. godine, tako da su vrlo ugodne za smještaj.  Uz dvorac se nalazi i bazen, a ukupno se može smjestiti i do 19 osoba. Cijena po osobi iznosi 18,78 dolara, ili oko 120 kuna po noći, a minimalni je boravak dvije noći. 

Dvorac u Belgiji iz 18. stoljeća

Ovaj dvorac u Durbuyu u Belgiji izvana još ima srednjovjekovnog izgled, a unutrašnjost je obnovljena u modernom stilu. Dvorac košta 27 dolara po noći, ako cijenu dijeli 14 gostiju. Međutim, ima samo jedno kupatilo, što može biti izazov uz toliko osoba. 

Smještaj za 15 osoba

Smješten u Morlaixu, u Francuskoj, dvorac Nec Hoat, smješten je na oko 18 hektara privatnog parka. U apartmanu zapadnog krila može spavati 10 osoba, a gosti će imati pristup i stakleniku dvorca. Cijena je 137 dolara po noći (ili oko 920 kuna), što je samo 13,70 dolara, ili oko 92 kune po osobi na noć. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:55

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam