Lifestyle

Komentari 0

Newyorški tjedan mode: Slavni dizajneri se u velikom broju vraćaju na klasične modne piste

Newyorški tjedan mode: Slavni dizajneri se u velikom broju vraćaju na klasične modne piste

Među autorima koji će u rujnu pokazati nove kolekcije su Rodarte, Proenza Schouler, Altuzarra, Prabal Gurung, Jason Wu, Brandon Maxwell te mnogi drugi koji planiraju revije s publikom

Tjedan mode u New Yorku tradicionalno se održava u rujnu, a sličan raspored predviđa se i za ovu jesen, kad će svoje proljetne kreacije na pisti predstaviti brojni američki autori.

AFP/Pixsell

Modne kompanije sklopile su ugovore s organizatorima tjedna mode u kojima ističu kako će sljedeće tri sezone sigurno raditi klasične revije, javlja Vogue.

POGLEDAJTE VIDEO: Tenisice od konoplje i kukuruza

Ova situacija ne vrti se samo oko dizajnera, već i brojnih timova ljudi koji rade na tjednu mode, od producenata i dizajnera rasvjete do stilista, vizažista i modela.

Naime, kako bi zadržali radna mjesta, organizatori događanja i revija moraju biti sigurni kako će imati dizajnere s kojima će raditi.

Reuters/Pixsell

Revije planiraju na više lokacija, koje za sada nisu poznate. Moguće da će neke od kolekcija biti predstavljene u galerijama ili nekim drugim prostorima, no sigurno će imati publiku i medije uživo.

Vraćanje starom rasporedu daje nadu ostalim tjednima mode i modnim događanjima diljem svijeta da se vrate na pistu.

Najčitaniji članci