Lifestyle

Komentari 1

Dizajner Christian Dior osjećao je veliku ljubav prema ružama

Dizajner Christian Dior osjećao je veliku ljubav prema ružama

Povodom toga početkom lipnja otvara se izložba u njegovom muzeju u Granvilleu, a kompanija će pritom objaviti i knjigu o autoru koji je niz ideja pronalazio upravo u ljepoti prirode

Christian Dior bio je poznat po svojoj ljubavi prema ružama, a sličnu poziciju floralni motivi imaju u kući i danas. Kako bi dala počast ružama i autoru, francuska tvrtka najavljuje veliki projekt 'Dior i ruže'.

Izložba i knjiga detaljno će opisati njegovu sklonost ružama te korištenje motiva i esencija u svijetu mode i parfema.

POGLEDAJTE VIDEO: Dizajner Boris Pavlin u radu koristi tehnike Visoke mode

- Naša ekskluzivna polja ruža oko Grassea i tisuće novosađenih ruža Granville, u blizini povijesne kuće obitelji Dior, međusobno su povezane - izjavio je Laurent Kleitman, predsjednik i glavni izvršni direktor divizije Christian Dior Parfums.

Christian je strast prema ružama i vrtovima naslijedio od majke Madeleine, koja je njegovala bujni ružičnjak u vili Les Rhumbs, obiteljskoj kući u blizini Granvillea.

Njegov prvi miris, Miss Dior, bio je počast Christianovoj sestri Catherine koja je bila profesionalna vrtlarica.

Kad je osmislio New Look, kolekciju kojom je krajem 40-ih godina prošloga stoljeća promijenio modnu scenu, istaknuo je inspiraciju cvijećem. Njegove su haljine imale floralna imena - Rose France, Rose Pompon, Rose de Damas.

Izložba se u Granvilleu otvara početkom sljedeće godine, a prateća knjiga imat će 160 stranica, izdavač je Rizzoli New York, piše WWD.

Najčitaniji članci