Lifestyle

Komentari 24

Nindža studentica predala je prazan rad i dobila čistu peticu

Nindža studentica predala je prazan rad i dobila čistu peticu

Kad je profesor najavio da će dati visoku ocjenu onima koji pokažu kreativnost u pisanju završnog eseja, odlučila sam da će moj biti drugačiji, ispričala je studenica prve godine povijesti

Studentica povijesti na sveučilištu Mie u Japanu, Eimi Haga, šokirala je profesora kad mu je za završni rad predala prazan papir. Na vrhu njenog papira bila je samo kratka poruka profesoru, a pisalo je: 'Treba zagrijati.' Kad je završio s predavanjem, odlučio je poslušati uputu pa je komad papira stavio nad peć; već za nekoliko trenutaka pojavila su se ponegdje crna slova, a ubrzo i cijeli tekst.

Naime, 19-godišnjakinja je na tradicionalnom japanskom papiru naziva 'Washi' cijeli svoj rad napisala nevidljivom tintom, što je inače bila tradicija japanskih 'nindži', koji su osim po borbenim vještinama bili poznati i kao stručnjaci za ratnu strategiju i špijunažu. 

Eimi inače između ostalog sluša i predmet 'Povijest Nindži'. a za njihov se način ratovanja i špijunaže zainteresirala još kao dijete.

- Kad je profesor najavio da će dati visoku ocjenu onima koji pokažu kreativnost u pisanju završnog eseja, odlučila sam da će moj biti drugačiji - ispričala je studenica prve godine povijesti, a objasnila je da je trik s nevidljivom tintom vidjela dok je još bila mala, u animiranom dječjem filmu o nindža ratnicima. 

- Nadala sam se samo da nitko neće imati istu ideju - ispričala je Eimi.

Njezin je profesor za BBC rekao da ga je na početku 'prazan papir zgrozio', a kad su se slova počela nazirati bojao se hoće li esej biti skroz vidljiv. Bio je, pa je kreativnoj djevojci odlučio dati najvišu ocjenu, a napomenuo je i kako je trik s tintom na kraju za nju bio uspješan, jer sam rad i 'nije bio baš nešto'.  

Nindže su bili japanski ratnici specijalizirani za gerilsko ratovanje, špijunažu, izvođenje različitih diverzija, otmice i zaštitu važnih objekata i osoba. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci