Lifestyle

Komentari 1

Njega na minusima: Kako spriječiti isušivanje usana?

Njega na minusima: Kako spriječiti isušivanje usana?

Suhe usne posljedica su ne samo neprimjerene njege, već i oblizivanja, tog dosadnog rituala koji nam se svako malo potkrada, naročito u hladnim danima. Stvorite naviku njege balzamom, čak i prije ruža.

Slina isušuje usne, stoga je efekt suprotan: Umjesto da ih omekšamo, usne su još sušije. Jedan od trikova koji pomaže ženama je ruž, koji ipak više nego običan balzam bolje štiti kožu. Naime, usne si ne mogu same pomoći, one ne luče sebum, što znači da nemaju zaštitni sloj.

Druga varijanta su balzami na bazi meda koji ne samo da ih hidratizira, već i dugotrajno hrani. Ako vam je problem onaj u teglici, koji zna biti nehigijenski jer stalno gurate prste unutra, idealno su rješenje balzami u sticku ili tubici.

Mirise uglavnom nemaju formule ljekarničkih brendova koji ozbiljnije pristupaju njezi usana i općenito kože.

Sloj balzama dobar je i prije samoga ruža, odnosno kao samostalna njega tijekom jutarnje pripreme šminke. Jednom kad uđe u naviku, baj baj suhe, ispucale usne.

Relativno nedavno hit su postali balzami u bojama koji su prozirni, no ipak ostavljaju neki trag. Nježan ružičasti ili crveni, koji god izabrali bolje je nego da su usne gole.

Ako su se već osušile, tu je piling koji će sve riješiti, no kako je ovo osjetljivo područje, tekstura mora biti nježna i hranjiva. Kućna varijanta sastoji se od šećera, maslinovog ulja i meda koji će koži usana priuštiti izvrsnu, dugotrajnu njegu.

Kad koža popuca, ljekarne nude posebne formule i rituale prilagođene ranama, jer obične kreme za to nisu preporučene. Ipak, svakodnevnom njegom lako je to izbjeći, samo treba stvoriti naviku.

Za njegu lica i usana, kao i za kožu čitavog tijela, potrebno je konzumirati dovoljno vode. Na usnama se, naime, odmah vidi je li organizam dehidriran, stoga treba uzeti u obzir i tu opciju. Dobra hidratacija iznutra odgodit će isušivanje kože od glave do pete.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci