Lifestyle

Komentari 2

Njegovi psi jedu kao kraljevi: Svaki dan im priprema obroke

Njegovi psi jedu kao kraljevi: Svaki dan im priprema obroke

Kuhar Daniel Tomas (29)  iz Canberre u Australiji svakodnevno sprema hranu za svoje pse, uključujući rezance od ramena, ‘sladoled’ i prepeličja jaja, a sve to ispadne ga oko 28.670 kuna godišnje

Daniel je krenuo sa svojim kulinarskim 'putovanjem' nakon što je njegov pas Joey razvio autoimunu bolest zbog koje je skoro izgubio nos. Posjet veterinaru nije urodio plodom, pa se Daniela obratio holističnom veterinaru koji ga je educirao o prednostima koje sirova, svježa hrana može imati na zdravlje psa.

POGLEDAJTE VIDEO:

S obzirom na to da Daniel već ima deset godina kulinarskog iskustva, odlučio je testirati svoje vještine pa je krenuo kuhati ukusna i zdrava jela za svoje pse, a sve to objavljuje na svom Instagram profilu.

- Gotova 10 godina sam bio kuhar i osobni trener. Pomagao sam ljudima da postignu svoje zdravstvene i prehrambene ciljeve - rekao je Daniel, koji sada vodi vlastiti posao sa hranom za pse u Chefs & Dogs.

- Bilo je sjajno razgovarati i učiti od drugih profesionalaca u industriji prehrane pasa. Volim raditi hranu za svoje pse, a i oni moraju isprobati sve različite sastojke i kombinacije - kaže Daniel.

Uz svog psa Joeya, Daniel posjeduje još dva psa, Alkali i Caelan, koje isto tako hrani s ramenom za pse, sladoledom od grčkog jogurta, juhom od kostiju, janjetinom i slično. 

No Daniel kaže kako dobro hraniti i nahraniti psa nije baš jeftino jer on tjedno potroši oko 19 do 22 funte (151 do 185 kuna) po psu. Tu je i vrijeme koje ulaže u pripremu hrane.

On priprema jela jedan dan u tjednu, što mu oduzme otprilike sat vremena. 

Danielov račun na Instagramu broji preko 17 000 sljedbenika, a lako je shvatiti i zašto. Njegovi obroci izgledaju toliko ukusno, sve dok ne pročitate opis i otkrijete da je primjerice prekrasna torta napravljena od janjećih iznutrice s glazurom od jogurta i spiruline, piše Metro.

Najčitaniji članci